red.diariocritico.com

Xavier Trias, Jordi Hereu i José Montilla, visitants entre les sis i un quart de set

Les festes de Gràcia, baròmetre polític dels relleus i continuïtats a la Generalitat i l'Ajuntament

Artur Mas serà el gran absent, però que ja es va avançar en recórrer els carrers als primers dies

Només faltarà Artur Mas -carta, per cert, prou important- per a fer un pòquer polític perfecte en el termini d'un quart d'hora, en un dels epicentres de la ciutat com és, tradicionalment a la tercera setmana d'agost, la festa major de Gràcia a Barcelona. En certa manera, entre les sis i un quart de set d'aquesta tarda, es dilucidarà tot un mapa de permanències o enretirades en el panorama de la política barcelonina i catalana.

Així, a les sis de la tarda, el president del grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, té previst parlar de l'actualitat municipal, tot coincidint amb les festes. Cal recordar que, segons les enquestes, Trias té molts números per a ser el proper alcalde de Barcelona arran de les properes eleccions municipals.

Qui, en principi, té l'única opció -molt difícil, però- d'impedir-ho és Jordi Hereu, que ja ha anunciat que repetirà com a candidat del PSC a dur el timó del Consistori barceloní durant un quatrienni més. I potser començarà a plantejar la batalla als estats d'opinió, que tan mals auguris li donen, tot apareixent en aquestes festes tradicionals un quart d'hora més tard que el seu principal rival. Es veu que l'actual alcalde no creu massa en allò que el matinar serveix d'ajut... O potser pensa que ni així podrà reeditar la seva posició actual i que no cal esmerçar esforços.

Acompanyant l'alcalde, n'hi haurà un altre que també sembla que dirà adéu ben aviat: el president de la Generalitat, José Montilla que, si s'acompleixen els auguris, s'acomiadarà de la cadira abans que finalitzi el 2010 per a ser rellevat per Artur Mas. Tot just aquest darrer és l'únic de la cruïlla política catalana i barcelonina que aquesta tarda no farà acte de presència per Gràcia (per bé, que consti, que va ser un dels primers en deixar-se veure pels carrers engalanats). Sigui com sigui, avui l'antiga vila i les seves festes apujaran la gradació de la nostra política nacional. A mitja tarda.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })