red.diariocritico.com

Els republicans el van acceptar al seu dia tot i jugar encara amb més cartes a favor

Portabella critica que Hereu especuli ara amb un avantatge similar al que li suposava arribar a alcalde quan ERC n'era soci

L'antic soci de govern dels socialistes es pronuncia enmig de l'àmbient festiu de Gràcia

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, creu que l'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, ha anunciat a correcuita que tornarà a ser candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona per "guanyar possibilitats de ser candidat". Portabella ha criticat la forma com Hereu ha anunciat que tornarà a encapçalar la llista dels socialistes, segons ell, sense que ni tant sols s'hagi obert el procés intern perquè el seu partit el designi. Ha alertat que aquests "dèficits" a l'hora d'escollir candidats es reflecteixen després en la manera de fer política.

En declaracions als periodistes abans de visitar els carrers guarnits de Gràcia juntament amb el president d'ERC, Joan Puigcercós, Portabella ha opinat que la confirmació d'Hereu a la seva candidatura el que intenta és "apaivagar els rumors que diuen que no és clar qui encapçalarà" la llista socialista.

"Vol guanyar possibilitats de ser candidat", ha afegit Portabella, que ha lamentat que "aquests dèficits d'origen en la forma escollir candidats són els que es reflecteixen després en la manera de fer política" i "es traslladen a la societat". Per això, ha mostrat el seu "desencís" per la manera com el mateix candidat ha anunciat que serà candidat sense ni tant sols haver iniciat el procés d'elecció.

Cal recordar, però, que Portabella era el cap de files d'ERC al Consistori barceloní quan, l'agost de 2006, Jordi Hereu va accedir a l'alcaldia de la ciutat, tot substituïnt Joan Clos, que havia estat nomenat ministre d'Indústria en substitució, alhora, de José Montilla, a qui els socialistes van promocionar llavors com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

Curiosament, i més enllà del context, la maniobra socialista a l'Ajuntament de Barcelona no era nova: substituir un alcalde amb un nivell de coneixement ciutadà prou contrastat per un altre amb menys projecció mediàtica a qui es podia donar temps per a assolir uns nivells de coneixement popular que en facilitessin la victòria en futures eleccions. Llavors, en una situació d'avantatge socialista superior fins i tot a la que ara denucia Portabella, els republicans no van fer cap objecció. Van abandonar l'equip de govern municipal, però ho van fer gairebé un any després i per altres motius.

Per això, pot ser sorprenent la crítica actual, encara que també pot alimentar les sospites que, davant una eventual i sembla que segura victòria del convergent Xavier Trias de cara als comicis municipals barcelonins, ERC vulgui escenificar, ara a l'Ajuntament, aquella obra tant recorrent de l'equidistància, que tantes vegades ha representat a la Generalitat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })