red.diariocritico.com

Ha dit que cal una reunió bilateral "abans del 15 de setembre"

Saura no confia que el govern espanyol vulgui refer l'Estatut retallat pel Constitucional

Si la proposta del govern Zapatero no el satisfà "diré clarament que no hi estic d'acord"

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Saura, ha dit que no confia "del tot" que el govern espanyol presenti una proposta ferma per recuperar les parts de l'Estatut retallades pel Tribunal Constitucional. En una entrevista a TV3 ho justifica dient que "en aquests anys hi ha hagut decepcions que el govern central ha produït sobre el procés de l'Estatut".

És per això que, ha dit, si la proposta del govern Zapatero no el satisfà "diré clarament que no hi estic d'acord". Saura ha dit que cal una reunió bilateral "abans del 15 de setembre" en la qual ha desitjat que el Govern presenti una proposta que superi "tot allò que ha limitat i reduït la sentència del Constitucional".

Saura ha recordat que l'aposta per renovar l'Estatut era també una aposta per solucionar l'encaix de Catalunya a Espanya, i en aquest sentit ha lamentat que el govern del PSOE no ha estat tan contundent com la qüestió demanava.

També ha afegit, lligat amb aquesta qüestió, que 'm'agradaria que els diputats catalans, inclosos els del PSC, en temes com aquest tinguéssim unitat. Desitjaria que si hi torna a haver una votació d'aquestes característiques els diputats del PSC estiguessin amb la unitat dels partits catalans'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })