red.diariocritico.com

Criteria, que manté el 25,04% de participació a Abertis, ha anunciat el seu suport

La constructora ACS tanca un acord amb CVC per cedir una part de la seva participació a Abertis

Per finançar l'operació, ACS ha demanat un crèdit de 1.500 milions d'euros

La constructora ACS que presideix Florentino Pérez ha tancat l'acord que estava negociant amb la societat CVC Capital Partners. L'acord suposa una reducció de la presència d'ACS a Abertis on fins ara mantenia el 25,83% de la participació. L'altre soci de referència, Criteria, amb el 25,04% de participació a Abertis, ha fet pública la seva "conformitat" amb l'operació. ACS ja havia manifestat fa temps la seva intenció de reduir la seva presència en el gestor d'infraestructures per fer caixa i consolidar la seva presència a la companyia elèctrica Iberdrola. Per finançar parcialment l'operació, ACS ha arribat a un acord amb un grup de bancs liderats per 'la Caixa' per obtenir un crèdit de 1.500 milions.

L'operació de compravenda es durà a terme a través de dues societats; Trebol Holdings S.A.R.L., gestionada per l'holandesa CVC, i Admirabilia S.L., dependent de l'espanyola ACS, a un preu de 15 euros per acció. D'aquesta manera, la constructora espanyola passarà a tenir el 10,28% de les accions d'Abertis (en comptes del 25,83% que dominava fins ara) i l'empresa holandesa n'adquirirà el 15,55%.

Pel que fa al capital social d'Admirabilia, aquest es repartirà entre els dos socis a raó del 99% pel grup ACS i un 1% pel grup CVC. En la mateixa proporció, però en sentit invers, es repartirà la participació econòmica, que passarà a tenir en el 99% l'holandesa Trebol, mentre que l'espanyola Admirabilia, n'assumirà l'1% restant. Pel que fa als drets polítics en el global de la seva participació a Abertis, Trebol tindrà un major pes, el 60%, mentre que la constructora ACS passarà a assumir-ne el 40% restant.

Per al finançament parcial de l'operació, ACS ha arribat a un acord amb un sindicat de bancs, integrat per La Caixa, el Banc Santander, Mediobanca i Societe General, pel qual rebrà un crèdit de 1.500 milions d'euros, dividit en dos trams. Un primer de 1.250 milions, amb un termini de venciment de tres anys, i un segon, de 250 milions d'euros més, amb una amortització a una any.

Criteria hi dóna suport

L'altre soci de referència, Criteria, que manté el 25,04% de participació a Abertis, ha anunciat el seu suport "de conformitat" amb l'operació i ha manifestat, per la seva part, la seva intenció de "mantenir-se com a accionista de referència" a Abertis.

Assegura que ha expressat el seu suport a ACS i que l'oferirà també en el futur nomenament per cooptació dels tres nous consellers que es derivaran de l'operació entre les dues empreses i que hauran de substituir els tres consellers actuals que ACS té a Abertis.

Finalment, destaca també que ja ha manifestat a la constructora espanyola la voluntat de mantenir l'actual política de dividends a Abertis i que, per tant, espera que el 'pay out' no disminueixi en el futur.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })