red.diariocritico.com

Actualment, al Prat hi ha 28 vols intercontinentals.

Aerosur estudia connectar el Prat i Santa Cruz, a Bolívia, d'aquí un any

L'alt nombre de nouvinguts bolivians a Catalunya ha estat un factor important per valorar aquesta opció

La companyia aèria boliviana Aerosur està estudiant connectar el Prat amb Santa Cruz de la Sierra a partir de l'estiu del 2011, ha confirmat a l'ACN el director d'operacions de l'empresa a l'Estat espanyol, Salvador Martínez. "L'interès sempre és volar com més aviat millor", ha explicat Martínez, qui ha assegurat que estudien connectar ambdues ciutats amb un Jumbo 747, l'avió més gran que tenen, però que no descarten altres opcions. L'alt nombre de nouvinguts bolivians a Catalunya ha estat un factor important per valorar aquesta opció, tal i com ja va passar amb el vol entre Barcelona i Chicago, que Pakistan Airlines va estrenar el juny passat, atreta per la comunitat pakistanesa a Barcelona. "De moment només tenim plans i estudis, i encara no ho tenim confirmat", ha matisat Martínez.

Volen connectar el Prat amb el hub internacional de Bolívia

Santa Cruz de la Sierra és la ciutat més gran i un dels motors econòmics de Bolívia, un estat que es qualifica oficialment com a plurinacional i té a Sucre la seva capital i a La Paz la seu del govern. Santa Cruz també és la capital d'una regió amb un fort moviment autonomista. El de Santa Cruz és l'aeroport internacional de Bolívia, i està a Viru Viru.

Des d'allà, els passatgers provinents de Barcelona podrien accedir a vols cap a d'altres indrets de Bolívia i de l'Amèrica Llatina, ha explicat Martínez a l'ACN.

La immigració a Catalunya atreu companyies

Si aquest vol s'acabés fent realitat, no seria el primer cop que la forta presència d'una comunitat d'immigrants a Catalunya atreu l'atenció de les companyies aèries dels seus respectius països. El 2 de juny passat, Pakistan International Airlines (PIA) va estrenar el primer vol entre Àsia i Amèrica amb escala a Barcelona.

Des de llavors, la PIA opera dos vols setmanals que surten de Lahore i de Karachi, respectivament, fan escala a Barcelona i segueixen fins a Chicago. Els responsables de la companyia deien al maig que també estudien traslladar de Manchester al Prat l'escala europea dels avions que connecten Pakistan amb Nova York.

D'altra banda, altres companyies llatinomaericanes també estudien reforçar els seus vols entre el Prat i ciutats d'aquell continent. És el cas d'Aerolíneas Argentinas i d'Aeroméxico, que estudien augmentar a quatre els seus vols a Buenos Aires i Mèxic D. F. Actualment, al Prat hi ha 28 vols intercontinentals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })