red.diariocritico.com

Es mostra satisfet de la seva gestió perquè ha deixat coses "irreversibles"

Saura no serà diputat per tal de donar pas a noves generacions

Però ha assegurat que repetiria en Interior

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha explicat que no repetirà com a diputat en el Parlament la pròxima legislatura per a "facilitar la renovació" del partit, encara que no descarta tornar a ser titular de la Conselleria d'Interior si hagués un tercer tripartitt. En una entrevista a EuropaPress, Saura ha argumentat el perquè de la seva decisió: "Tenim un bon equip de diputats, de gent jove, a qui crec que s'ha de donar pas. És una opció que tenia en el cap des de fa bastant temps".

Segons el conseller, li va semblar "correcte" plantejar-lo a la fi de juliol, en el moment de les primàries de la formació ecosocialista, per a evitar que hagués gent que li proposés si ja havia decidit no repetir. "Ser diputat no és una cosa permanent en la vida d'una persona", ha opinat Saura, que ha expressat que "en absolut" és un primer pas per a la seva retirada de la política activa. Així, ha recordat que segueix sent president de ICV i que almenys seguirà en aquest càrrec dos anys més. "Em retiro de diputat, no em retiro ni de si hi ha govern i ICV pensa que és possible que jo sigui conseller, ser-ho, o evidentment ser president (de ICV) durant dos anys. Continuaré estant en primera línia", ha recalcat.

Sobre si la reedició del tripartitt serà un eix en l'estratègia electoral del seu partit, Saura ha dit que, en el seu programa, el que diran segur és que no pactaran amb la dreta, que volen augmentar l'espai de polítiques d'esquerres que representen ells i "si s'arriba a un programa d'esquerres, fer possible un govern".

El conseller ha explicat que una de les coses que no li han agradat en aquesta legislatura és que "hi ha hagut pocs gestos de confrontació amb la dreta", per exemple amb les ajudes a les escoles concertades. Saura, que no descartaria tornar a ser conseller d'Interior, ha assegurat estar "molt satisfet" del seu pas per aquest departament perquè han deixat coses "irreversibles": les càmeres de videovigilancia en les comissaries després de les denúncies de tortures -"moltes d'elles falses"-, el manual d'instrucció d'armes després del caso 'Kubotán' i el nou centre de coordinació integral d'emergències de Catalunya a Reus. "Són coses que quan es van fer es van qüestionar però que ara tot el món les reivindica com bones", ha apuntat.

Per Saura, un tema com les càmeres de seguretat, que va rebre fortes crítiques en el seu moment, "ara no solament no ho critica ningú, sinó que sembla que va ser iniciativa de tot el món". En el seu pas per Interior, el conseller ha posat l'accent que l'experiència d'haver conclòs el desplegament territorial del Cos dels Mossos d'Esquadra en tota Catalunya, és "una de les experiències polítiques més importants" de la seva vida. Saura ha argumentat que el departament d'Interior sempre ha tingut molts problemes perquè és qui gestiona les emergències i les situacions més difícils, però ha avançat que en aquests moments tenen una perspectiva de seguretat "bona" i que l'Enquesta de Seguretat Pública de Catalunya que sortirà al setembre és una enquesta "de bons resultats".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios