red.diariocritico.com

La dada consolida dos trimestres consecutius d'increments

La producció industrial a Catalunya creix un 7,4% al juny

Les dades deixen enrere la caiguda continuada de la producció industrial des del 2007

La producció industrial a Catalunya va créixer al juny un 7,4% en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Descomptant els sectors de l'energia i l'aigua, l'índex de producció industrial (IPI) va registrar un ascens d'un 6,2%, segons dades recollides per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La dada consolida dos trimestres consecutiu registrant ascensos interanuals, després de dos anys continuats amb números vermells. Amb dades acumulades, la producció industrial a Catalunya va créixer entre gener i juny un 5,5% en comparació amb el mateix període de l'any passat. Descomptant els sectors de l'energia i l'aigua, l'índex de producció industrial (IPI) va registrar un ascens del 4,6%.

Pel que fa a la taxa corregida dels efectes del calendari, aquesta va registrar també al juny un increment interanual del 7,4%. Per sectors industrials, la producció creix en tots els casos a Catalunya. L'ascens més pronunciat s'ha registrat en l'energia, que el entre gener i juny va pujar un 13,1% respecte a fa un any. També els béns d'equipament va pujar un 6,6%, els béns intermedis, un 6,1%. Mentre que els béns de consum registren un ascens interanual menor del 2,4%.

En aquest cas però, els béns de consum no duradors registren un ascens aquest primer semestre del 2,8% mentre que els de consum duradors, com els habitatges, registren les úniques dades negatives de la indústria, concretament entre gener i juny mantenen una caiguda, tot i que menor, del -1,4% respecte el mateix període del 2009.

Per seccions i divisions, les indústries extractives registren un descens del 34,4%, mentre que la producció de les manufactureres augmenta un 5% i la de l'energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat un 14,1%.

Les dades deixen enrere la caiguda continuada de la producció industrial que no registrava augment acumulats interanuals des del desembre del 2007. Entre gener i juny del 2008, la taxa de l'IPI va registrar un descens del -4,5% interanual, que un any després, el 2009, es tocava fons registrant la xifra rècord del -22,4%. Uns descensos de dues xifres que es van mantenir en les dades acumulades de pràcticament tot el 2009.

La producció industrial creix un 5,5% el primer semestre, més del doble que a l'Estat

La producció industrial catalana va créixer el juny més del doble de la registrada al conjunt de l'Estat, on l'IPI es va incrementar aquest mateix mes un 3,1%. També, observant les dades del primer semestre, Catalunya supera per més del doble la recuperació de la indústria. A l'Estat, el primer semestre s'ha tancat amb un increment de l'IPI de l'1,9%, respecte el 2009. Són dades de l'Idescat recollides de l'Institut d'Estadística espanyol (INE).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })