red.diariocritico.com

Cas Millet

Mas assegura que l'informe de l'Agència Tributaria és "descriptiu" i "no apunta en cap moment a CDC"

"No hi ha cap prova"

El president de CiU, Artur Mas, assegura que l'informe de l'Agència Tributària és "descriptiu", "no aporta cap prova" i per tant, "no apunta en cap moment a CDC" de rebre, durant els governs de CiU, el pagament de suposades comissions a canvi de l'adjudicació d'obres públiques. Malgrat confessar no haver llegit encara les seves 80 pàgines, Mas assegura no conèixer res sobre el suposat "4%" de les comissions i que no ho poden explicar perquè no n'ha estat mai els destinataris dels diners. En una entrevista a TV3, ha dit també que CDC no prendrà cap mesura per l'informe i proposa fer una revisió exhaustiva de totes les adjudicacions fetes a Ferrovial per veure si hi va haver o no un tracte de favor.

"No hi ha cap prova". Amb aquesta frase ha respòs el president de CiU quan se li ha preguntat per primera vegada en públic sobre l'informe que ha elaborat l'Agència Tributària a petició del jutge que instrueix el cas del Palau de la Música. Un informe, en el qual Hisenda conclou que els ex gestors del Palau cobraven a Ferrovial, a canvi de l'adjudicació per part del govern de la Generalitat d'obres públiques, unes comissions del 4%, fent d'intermediari de la Fundació Ramon Trias Fargas vinculada a CDC.

Mas però assegura que "no hi ha en les 80 pàgines de l'informe", que ha qualificat de "descriptiu", cap frase on "es vinculi directament CDC" en el cobrament de les suposades comissions i per tant "no s'aporta cap prova que ho apunti". Són només, "suposicions". Per tot plegat, ha afirmat que malgrat aquest nou informe, CDC "no prendrà ni pot prendre cap mesura el respecte".

El president de CiU explica que tots els documents que fan referència a l'informe ja es coneixien i els hi ha donat poc valor, en tant que són papers i anotacions procedents dels ex gestors del Palau Fèlix Millet i Jordi Montull, que han confessat les irregularitats comeses quan estaven al capdavant de l'entitat.

Del 4%, "ni idea"

Quan se li ha preguntat directament sobre si coneixia els pagaments d'unes suposades comissions del 4% per part de Ferrovial a canvi de rebre l'adjudicació d'una obra pública, Mas ha assegurat no tenir-ne "ni idea", ni conèixer tampoc que veritablement sigui aquest el valor "s'haurà de veure", si és el cas, "que sigui un 4%" ha dit. "Nosaltres no en som els destinataris per tant no ho podem explicar perquè no en tenim ni idea", ha conclòs. En tot cas, afegeix de nou, "això ho hauran d'explicar Ferrovial i el Palau de la Música".

"Caldrà esperar al procés judicial"

Segons el líder de la federació, caldrà veure quines proves s'aporten durant el procés judicial, que augura "llarg", malgrat estar, però, convençut que no n'hi ha haurà cap que demostri la vinculació CDC amb el cobrament de comissions, a excepció, afegeix, dels diners "legals" rebuts del Palau en el marc dels convenis signats entre 1999 i finals de la primera dècada del 2000 i que CiU va anunciar que tornaran a l'entitat després de conèixer-se el desfalc del Palau. Una altre cosa és, ha afegit, la relació que tenien Ferrovial i el Palau de la Música, i "que hauran d'explicar ells".

Mas afegeix que "si es demostrés que CDC o alguna persona vinculada a CDC hagués cobrat més diners dels que calien, aquests, per suposat, es tornarien". Però, diu seguidament, "a mi em diuen que CDC no va cobrar res més que els convenis que es van signar i que vam explicar nosaltres. I en tinc el convenciment perquè tinc més confiança amb ells que amb els apunts de Millet i Montull".

Revisió "una per una" de totes les adjudicacions a Ferrovial

Mas ha proposat, i que en aquest sentit s'inclogui en el procés d'instrucció judicial, la revisió "una per una" de totes les adjudicacions d'obres públiques que els governs de CiU van fer a Ferrovial, i fins i tot, també a la resta de les empreses d'obres. Assegura que "Millet devia demanar favors a tothom", però que està convençut que no hi va haver en cap cas, per part del Govern de torn de la Generalitat, "cap tracte de favor" i que estan en la legalitat i així ho han negat també, afegeix, totes les parts en la comissió d'investigació.

El "Daniel" no és Osàcar

Sobre les conclusions de l'Agència Tributària que situen en els punts de cobraments de diners amb un "Daniel" com a destinatari que "tot apuntaria" ser Daniel Osàcar, l'actual tresorer de CDC, CiU i de la Fundació Trias Fargas; Mas ho ha negat rotundament, tal com ho va fer també el mateix Daniel durant la seva compareixença a la Comissió d'Investigació parlamentària.

En aquest sentit, ha tornat a criticat que es doni credibilitat a unes papers i unes anotacions d'uns persones que han reconegut els desviaments irregularitats del Palau i ha destacat que 'no hi ha cap document que no surti del Palau ( per tant ni de CiU, ni de cap altre empresa) que confirmi aquestes vinculacions.

La única vinculació, reitera, és la que tenia la Fundació Trias Fargas i el Palau per la qüestió del pagament dels convenis "legals", per tant, "és obvi", afegeix, que el "senyor Osàcar tingués relació" amb el Palau de la Música perquè se signaven els acords. Res més.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })