red.diariocritico.com

El pla d'austeritat se sabrà en pocs dies

Montilla descarta reduir conselleries perquè seria "populista" a aquestes alçades de la legislatura

"Hi haurà una reducció d'organismes públics, d'empreses, fundacions i consorcis", assegura el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha descartat aquest dimarts reduir el nombre de conselleries del Govern, com sí ha fet l'executiu de Castella-la Manxa, ja que considera que és una mesura que no té "molt de sentit" quan queda poc per acabar la legislatura. A pocs mesos de les eleccions, el president creu que seria "una mesura més populista i cosmètica que seriosa". En canvi, en declaracions a Onda Cero, ha dit que aquest seria "un tema a comentar" si s'estigués a meitat de legislatura. Montilla ha afegit que en els pròxims dies es prendran decisions sobre reducció d'organismes públics, dins del pla d'austeritat que prepara l'executiu català.

Montilla, però, creu que dins d'aquest pla no s'ha de contemplar una reducció del nombre de membres del Consell de Govern, com sí ha fet el seu homòleg de Castella-la Manxa, José María Barreda, que ha reduït de deu a set en el seu nombre de conselleries. "Tenint en compte que la convocatòria d'eleccions a Catalunya s'ha de fer aquest any, no sembla que en aquests moments una cosa com reduir els membres del gabinet tingui molt de sentit", ha dit, "seria una mesura més populista i cosmètica que seriosa".

Tot i això, el president ha deixat clar que no és el cas de la decisió de Barreda, ja que ell "no té eleccions aquest any". En aquest sentit, ha afegit que si Catalunya estigués a meitat de la legislatura, "sí que seria segurament un tema a contemplar".

En tot cas, el president ha assegurat que el Govern està analitzant un document sobre racionalització del sector públic que es va encarregar fa uns mesos a un grup d'experts i ha garantit que "hi haurà una reducció d'organismes públics, d'empreses, fundacions i consorcis". Seran unes decisions que es prendran "al llarg dels propers dies i setmanes". Cal recordar que el Govern ja ha presentat les seves línies mestres del seu pla per reduir el dèficit, després que el govern espanyol ja hagi aprovat un decret en aquest sentit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios