red.diariocritico.com

Segons el president de la Federació de Colles

L'edició número 31 de l'Aplec del Caragol "es presenta molt bé perquè la gent té ganes de gresca, malgrat la crisi"

Es consumiran 12 tones de caragols entre els 220.000 participants que s'esperen

La fideuà i la paella han omplert aquest divendres al migdia els plats de les colles de l'Aplec que han decidit dinar al recinte firal. Tot i això alguns impacients han començat ja a degustar els primers caragols. Moltes colles que des de primera hora d'aquest matí estan ultimant els preparatius per arribar preparats a aquesta nit, han decidit fer una pausa al mateix recinte i omplir l'estómac abans de seguir treballant. Enguany la Fecoll preveu superar xifres de l'any passat tant pel que fa al nombre de visitants (220.000) com a tones de caragols consumides (dotze). L'objectiu tant del centenar de colles presents a l'Aplec com dels visitants és passar-s'ho bé i gaudir de la gastronomia lleidatana.

L'edició número 31 de l'Aplec del Caragol es presenta "molt bé perquè malgrat la crisi, la gent té ganes de gresca". Són paraules del president de la Federació de Colles (Fecoll), Xavier Pérez, que aquest divendres al matí voltava, com molts altres collistes, pel recinte dels Camps Elisis, que acollirà durant tot el cap de setmana la festa. Pérez ha explicat que enguany, com sempre, hi ha cent colles, de les quals, quatre són noves perquè unes altres quatre s'han donat de baixa. En total hi havia nou en llista d'espera.

Pel que fa al nombre de visitants, Pérez es mostra confiat que se superaran els 220.000 de l'any passat ja que el Caragol Tour ha permès donar a conèixer la festa gastronòmica lleidatana per ciutats com ara Sevilla, Madrid o Barcelona. Precisament s'esperen molts visitants de Sevilla i Madrid així com també de Saragossa i del País Basc. El president de la Fecoll ha volgut recordar també que les nits d'aquest cap de setmana hi ha un servei especial d'autobusos que uneix els Camps Elisis amb diversos punts de la ciutat per tal que els visitants evitin agafar el cotxe.

El cuiner d'Assoc, una de les colles, Josep Maria Masot, ha explicat que han comprat vint quilos de caragols per un centenar de persones de la colla i que lògicament els acompanyaran amb carn, botifarra, fideuà i molta beguda. Un dels collistes d'aquesta penya, en Xavi Gil, ha explicat que alguns companys han demanat festa a la feina aquest divendres per deixar-ho tot muntat per la nit i que tot i que suposi un gran esforç sobretot per la calor que estan passant "val la pena".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios