red.diariocritico.com

Pujol prefereix entendre's 'amb la gent compromesa amb el país'

Oriol Pujol prefereix pactar amb ERC si CiU no té una majoria còmoda per governar

'Els interessos de PSC i PPC són Espanya, i un pacte amb aquestes forces polítiques sempre fa que Catalunya vagi a remolc'.

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha afirmat que en cas que CiU no assoleixi una majoria prou còmoda per governar en solitari, prefereix prioritzar un pacte amb ERC. Pujol ha assegurat que 'no renuncia' al pacte amb ERC en cas que sigui necessari, perquè prefereix 'entendre's amb la gent compromesa amb el país'. Per a ell, Catalunya necessita ara 'fortalesa interior', cosa que creu que no s'aconseguiria pactant amb el PSC, perquè 'els socialistes estan subordinats a Zapatero i al PSOE' i no han demostrat estar disposats a trencar aquesta dinàmica. En tot cas, ha deixat clar que ell treballa perquè CiU governi en solitari.

Si CiU no aconsegueix tenir prou força com per governar en solitari, Pujol ha indicat que ell prefereix entendre's 'amb la gent compromesa amb el país'. I ha afegit que no és una qüestió de sobiranisme, sinó que la qüestió és que la situació que viu Catalunya 'obliga a no tenir dependències ni subordinacions del conjunt de la política espanyola'. En aquest sentit, ha apuntat que els interessos de PSC i PPC són Espanya, i un pacte amb aquestes forces polítiques 'sempre fa que Catalunya vagi a remolc'.

Així, Pujol ha reiterat que si calgués pactar amb algú, buscaria 'fortalesa interior', i això no passa per una sociovergència, perquè el PSC 'ha tingut moltes oportunitats' per demostrar que no està subordinat al PSOE. 'Ja comencem a pensar que no volen', ha afegit.
 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios