red.diariocritico.com

Duran aconsella Rajoy que presenti una moció de censura

Duran demana al Govern que vengui actius abans de fer pagar la crisi 'als més febles'

Jordi Pujol titlla de 'fatxendes i ignorants' el govern espanyol i part del català per haver actuat de 'nous rics'

El secretari general de CiU i portaveu de la federació al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al govern espanyol que 'vengui actius, perquè no té cap sentit que encara posseeixi, abans de congelar pensions i fer pagar la crisi als més febles'. Duran ha assegurat que, al seu parer, 'no té cap sentit' que el govern espanyol encara tingui accions a empreses com Iberia, Red Eléctrica Española, Aena, la Borsa o Renfe Mercaderies. A més, creu que el govern només intenta afrontar la crisi 'reduint despesa', però sense pensar en 'augmentar els ingressos' i diu que d'aquesta manera la solució no serà efectiva.

Duran ha denunciat que els socialistes 'estan orfes de discurs', i que hi ha 'un abans i un després' en la seva trajectòria al govern després de la retallada aprovada ahir. El líder convergent ha recordat que la seva formació denunciava des de fa temps que l'actitud del govern de no afrontar la crisi comportaria conseqüències greus, però ha dit que, 'enlloc de fer-nos cas, feien el fatxenda dient que havíem avançat Itàlia, que aviat atraparíem França o donant lliçons a Alemanya que és qui ha pagat el nostre creixement'.

Duran també ha admés que 'tots hem viscut per sobre de les nostres possibilitats', però denuncia que l'executiu de Zapatero 'no ha sabut com fer-ho' per fer front a la crisi.

Per tot això assegura que 'si fos l'assessor polític de Rajoy li diria que presentés una moció de censura per mostrar la seva alternativa, cosa que fins ara no s'ha vist'. En canvi, pel que fa al govern català pensa que 'no seria una bona idea' que Artur Mas 'arribés al govern a través d'una moció de censura'.

Jordi Pujol titlla de 'fatxendes i ignorants' el govern espanyol i part del català per haver actuat de 'nous rics'

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol ha titllat de 'fatxendes i ignorants' els dirigents polítics de l'Estat espanyol, encapçalats per l'actual president José Luis Rodríguez Zapatero, però també, expressa, l'anterior, José María Aznar. Pujol considera que sobretot ells i el seu entorn i també, tot i que en menor mesura, 'alguns' dirigents actuals del Govern han tingut una actitud de 'nou ric' en els últims anys mentre Espanya vivia un creixement econòmic molt important basat en la construcció, el consum, la immigració i el turisme.

Segons Jordi Pujol, Catalunya viu avui, a més de la crisi econòmica i social, una crisi política i d'identitat. Malgrat veure positivament la iniciativa catalana per tenir un nou Estatut, Pujol ha expressat el temor que el nou text 'acabi sent un autogol' i s'ha mostrat preocupat també pel desgast intern que ha suposat tot el procés per Catalunya i la seva autoestima.

Amb tot, l'expresident de la Generalitat ha sentenciat que per sortir de la crisi 'es necessita política'. És a dir, cal un Govern 'seriós, que generi confiança però també il•lusió' i que faci política per canalitzar i orientar els recursos que té Catalunya. Però també, ha afegit, 'cal una voluntat comuna i de confiança de la societat en general per tirar endavant'.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })