red.diariocritico.com

S'ha reunit amb els rectors de les universitats catalanes

Mas recuperarà Universitats i Recerca per arreglar el "dèficit" que ha provocat el tripartit amb la conselleria substitutòria

El president de CiU diu que cal fer una aposta pel món educatiu a fi de sortir de la crisi

El president de CiU, Artur Mas, s'ha reunit aquest dijous amb els rectors de les universitats catalanes i s'ha compromès a recuperar la Conselleria d'Universitats i Recerca si arriba al Govern. Mas ha assegurat que una prioritat d'un futur Govern si el presideix CiU ha de ser recuperar aquest departament que el tripartit ha barrejat amb altres competències com el comerç, les empreses i el turisme. "I això és un dèficit", ha alertat Mas, que ha considerat que també cal fer una aposta pel món educatiu per sortir de la crisi i construir el nou model de creixement per al futur.

Al seu parer, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, parla molt de retallada social però no pensa en el món educatiu com una aposta per sortir de la crisi. Amb mesures com la reducció de sous i de pensions es pot quadrar un pressupost, però sense l'educació superior i la innovació l'estat espanyol i Catalunya poden continuar amb un 18% d'atur.

Mas també s'ha referit per la pujada d'impostos per a les rendes altes que planteja Zapatero, i ha indicat que s'ha d'esperar a veure la concreció, perquè el govern socialista "un dia diuen una cosa, l'endemà la contrària, l'endemà passat tornen a la primera i l'endemà següent tornen a la segona". Això, ha dit, provoca un "mareig" total a la gent.

De fet, ha subratllat que Zapatero una setmana va dir que s'acabaven les retallades del dèficit i després va anunciar que congelava les pensions i els sous de la funció pública. "No en podem fer gaire cas, perquè hi ha molta demagògia en general i una pèrdua de nord total que porten aquest vaixell a la deriva", ha advertit.

El líder de CiU ha constatat que si el Tribunal Constitucional és un "vodevil", els dirigents socialistes són "un vodevil multiplicat per dos".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })