red.diariocritico.com

Protagonitzada per Javier Bardem i amb Eduard Fernández

Barcelona és l'escenari de Biutiful, pel·lícula del mexicà Alejandro González Iñárritu presentada avui a Cannes

El director diu que és el film "més esperançador" que ha fet

El cineasta mexicà Alejandro González Iñárritu ha presentat aquest dilluns al Festival de Cannes el film Biutiful, la crua història d'un home que s'esforça per sobreviure Barcelona. El director de Amores Perros ha treballat per primera vegada sol, sense el seu guionista predilecte, Guillermo Arriaga, i ha optat per la trama única, explicada de forma lineal, centrant tota la força dramàtica en el protagonista, encarnat per Javier Bardem. Per al realitzador, Biutiful -on també actua el català Eduard Fernández- és el treball "més esperançador" que ha fet, tot i que el protagonista és un pare condemnat a l'economia submergida que s'enfronta a múltiples dificultats. El llargmetratge retrata la part més obscura de les barriades de Barcelona.

"La gran malaltia del món és l'odi i el protagonista és tot compassió i perdó", ha explicat Iñárritu, que troba això "molt esperançador". És per aquesta raó que el realitzador pensa que és la pel·lícula "més optimista" que ha fet en la seva carrera, que està marcada per històries crues amb personatges que pateixen emocions fortes.

Biutiful segueix la línia dramàtica de treballs anteriors amb la història d'un pare que treballa en l'economia submergida i que s'enfronta a nombroses dificultats. Davant d'aquests reptes, el protagonista (Javier Bardem) s'aferra a la solidaritat per tal d'ajudar als seus fills, a la seva dona i a una immigrant.

A diferència de Babel, Amores Perros o 21 gramos, Iñárritu, qui per primera vegada ha escrit el guió, ha preferit centrar tota l'atenció en una única història, abandonant la fórmula de relats múltiples que l'ha fet famós. "Era un repte per a mi, perquè aquesta pel·lícula és tot el que no he fet mai, però a la vegada expressa les obsessions de sempre que tinc", ha afirmat el director.

Una experiència d'intimitat

La pel·lícula és "una verdadera experiència d'intimitat" en un món en què les persones estan cada vegada més allunyades i es relacionen per internet, ha destacat González Iñárritu

El director ha alabat el paper de Javier Bardem, que s'ha postulat com a candidat a endur-se el guardó a millor actor en el Festival de Cannes. "Javier és capaç de fer molt amb molt poc", ha destacat el realitzador mexicà.

Per a l'actor espanyol ha estat "un plaer" treballar amb Iñárritu en un film que és, ha dit, "molt intens". Sobre el seu personatge, Bardem ha afirmat que desprèn "esperança en cada gest que fa" vers la gent que l'envolta. Per a l'actor, "l'esperança està relacionada en com ens comportament enfront a les dificultats".

Rodatge a Barcelona

Preguntat per quins papers prefereix, Bardem, en to de broma, ha afirmat que escull en funció dels honoraris i les localitzacions. En aquest cas, el rodatge s'ha fet "en la zona més bonica d'Espanya, amb sol, platja, pa amb tomàquet i pernil", ha bromejat Bardem.

El film fa un retrat de Barcelona diferent d'altres cineastes internacionals que han rodat a la capital catalana. En aquest cas, la trama s'emmarca en una ciutat amb injustícies, dificultats i inseguretat, on impera l'economia submergida.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })