red.diariocritico.com

Fins a 20.000 euros per projecte

La Fundació puntCAT convoca ajuts per a projectes que acostin internet al públic

La convocatòria i les bases es faran públiques el dia 1 de juny

La Fundació puntCAT convocarà una ajuts per a projectes que impulsin la societat del coneixement, l'ús avançat d'internet i que promoguin la ruptura de la barrera digital. És l'anunci que el director de l'entitat, Jordi Iparraguirre, ha fet coincidint amb la celebració del Dia Mundial d'internet. Aquests ajuts, de fins a 20.000 euros per projecte, es concediran a iniciatives sense ànim de lucre que aportin valor, continguts i nous serveis a la comunitat catalanoparlant. Iparraguirre ha explicat que, per exemple, els projectes poden anar en la línia de la correcció ortogràfica o de la traducció de programes. La convocatòria i les bases d'aquestes subvencions es faran públiques el pròxim 1 de juny.

Amb aquesta convocatòria d'ajuts, que pretén ser anual, puntCAT vol potenciar la seva obra social. En línia amb les seves finalitats fundacionals, l'entitat invertirà en aquests ajuts a projectes al voltant del 10% del seus ingressos.

L'obertura de la convocatòria es farà el pròxim de juny a

http://obrasocial.fundacio.cat i es podran presentar projectes fins el 31 d'agost del 2010. Durant l'octubre es farà pública la resolució dels projectes acceptats.

Un jurat extern avaluarà els projectes segons els criteris que es detallaran les bases de la convocatòria. Aquest comitè tècnic estarà composat per professionals vinculats a l'àmbit de l'ajut i el patronat de la Fundació puntCAT.

Així mateix, l'equip de puntCAT, que treballa per poder incloure la participació dels titulars de dominis .cat en l'avaluació de projectes de les properes edicions, supervisarà i realitzarà el seguiment de cada projecte, efectuant els pagaments en tres terminis.

Campanya per fomentar la navegació en català

Per segon any consecutiu, la fundació engega aquest dilluns la campanya 'Navega en català',
http://www.navegaencatala.cat, per tal de conscienciar els internautes de la importància de configurar el català com al llengua per defecte als nostres navegadors.

Malgrat es tingui la interfície del navegador en llengua catalana, puntCAT remarca que cal tenir-lo configurat per al de dir "al món que preferim que ens parli en català". Les pàgines web de les institucions que s'adhereixin a la iniciativa de la fundació avisaran els internautes que no tinguin el navegador configurat en català a través d'un petit 'banner' que els apareixerà la part superior del navegador. Des d'allà, podran accedir a les instruccions per canviar la configuració.

Algunes pàgines web ofereixen continguts en més d'un idioma. Per detectar quina és la preferència dels internautes, consulten quina és la llengua per defecte que hi ha configurada en el seu navegador. Aquest paràmetre es configura a partir del menú de preferències del navegador i algunes pàgines web el fan servir per fer estadístiques de quines són les llengües més parlades a la xarxa.

El 'CATlendari'

Coincidint amb el Dia Mundial d'internet, puntCAT ha presentat el seu peculiar calendari, que comença el dia de Sant Jordi d'aquest 2010 i acaba el dia de Sant Jordi de l'any que ve. Aquest calendari recull les festes oficials dels Països Catalans i s'ha escollit el 23 d'abril com a data d'inici i d'acabament per commemorar el dia en què va néixer el puntCAT, el Sant Jordi del 2006.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios