red.diariocritico.com

Més confusió sobre la consulta ciutadana

L'Ajuntament dubta que Hereu votés

Tot i així l'alcalde va afirmar rotundament que havia votat

L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut que el sistema va patir un problema quan va votar l'alcalde, Jordi Hereu. Després d'haver-se qüestionat si va poder emetre el vot o no, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha hagut d'admetre que Hereu va tenir dubtes sobre si havia votat. Segons ha dit, es va reiniciar el sistema i això va provocar confusió en l'alcalde, que va voler comprovar a la tarda que el seu vot havia quedat enregistrat. Tot i les paraules del tinent d'alcalde, dilluns al matí Hereu va assegurar ferm i diverses vegades que havia votat.

La Vanguardia ha publicat avui la transcripció labial del moment en què l’acalde de Barcelona, Jordi Hereu, votava per la reforma de la Diagonal. La conversa amb un assistent informàtic i una persona del seu gabinet de premsa deixava en l'aire la votació de l'alcalde. A la conversa, segons els experts, el tècnic li va comentar a l’alcalde que el sistema fallava, però van decidir fer veure quel’alcalde Hereu votava.

Per això, aquest matí, el tinent d’alcalde de Barcleona, Ramon García-Bragado, ha comparegut per donar explicacions. El tinent d'alcalde no ha volgut fer cap comentari sobre el contingut de la transcripció, però ha hagut de reconèixer que en aquell moment “el sistema tenia interrupcions” i això “va crear confusions” a l'alcalde i als primers votants. García Bragado també ha explicat que, malgrat tot Hereu va votar i el seu vot va quedar enregistrat, tot i que ha hagut d'admetre que “va dubtar si havia votat o no”. “Pensava que havia votat, però per l'enrenou que es va muntar va decidir confirmar-ho a la tarda”, ha explicat el tinent d'alcalde, que ha concretat que en el moment precís de la votació '”hi va haver una problemàtica i es va haver de reiniciar”.

Les seves paraules en la compareixença entren, però, en contradicció tant amb la transcripció de la conversa com amb les paraules del propi Hereu a la sortida de la seva votació, que no va dubtar a dir que havia votat sense problemes i que si havia trigat temps era p2erquè volia comprovar que es podien fer tots els recorreguts”.

Des de l'Ajuntament, doncs, insisteixen que l'alcalde va votar, però els problemes que va tenir i no admetre que van haver-hi dificultats tècniques en el moment de la votació ha posat el procés en sospita. Tant és així, que el propi García-Bragado s'ha mostrat poc ferm en els seus arguments tot i advertir que s'han donat ja totes les explicacions possibles.

ERC no es creu la consulta

El primer a reaccionar ha estat el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella. El republicà creu que és “un dèficit democràtic” que pugui passar que l'alcalde no sàpiga si va votar i digui que ha votat. A més, creu que l'actitud de l'alcalde i del Govern es deu a que no es creuen la consulta ciutadana. El que es busca és una operació d'imatge que menysté el que significa la consulta ciutadana, ha dit, mentre explicava que a ERC estan veient el què passa “estorats i amb molta tristesa”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })