red.diariocritico.com

L’itinerari recull el testimoni de sitgetanes com Lola Anglada o Isabel Julià

Sitges posa en marxa una ruta per la localitat a través d'ulls femenins

El pròleg de la guia l’ha escrit Isabel Clara-Simó, qui desitja que un dia no calgui una ruta de les dones

L'Ajuntament de Sitges ha posat en marxa el projecte “La Ruta de les Dones de Sitges”, que pretén explicar la història de la ciutat des de la perspectiva de la dona. La ruta vol fer visible el paper de la dona en la societat i posar en valor les seves contribucions i els coneixements femenins a tota la ciutadania. Com ha explicat la mateixa autora de la ruta, Blanca Giribert, “no estem acostumats a veure la història des de la perspectiva de la dona tot i que ha estat darrere de moltes iniciatives al llarg de la història”. El recorregut transcorre principalment per carrers i places del centre històric de la ciutat i per acompanyar l'itinerari s'ha elaborat una guia que inclou un plànol del recorregut.

Aquesta guia, a banda d'incloure un plànol, també conté la descripció de la història de les dones vinculades a cada espai o edifici i una explicació de l'evolució dels drets de les dones i la perspectiva de gènere.

L'itinerari està nodrit d'anècdotes, biografies de dones de Sitges o reivindicacions femenines ocultes al llarg de la història. Es podrà conèixer d'aprop la vida de dones sitgetanes com Rita Benaprès, Lola Anglada o Isabel Julià. Com ha expressat Giribert, la ruta parla de dones anònimes, d'altres d'emprenedores o dones que van rebre un reconeixement ja sigui en vida o després de la seva mort.

La regidora d'Acció Social de Sitges, Mercè Espada, ha expressat que es tracta d'un itinerari per la vila que pretén traslladar al carrer les vivències de les dones sitgetanes. Aquest, per a Espada, és “un recorregut emocional per la vida de moltes dones.

El pròleg de la “Ruta de les Dones de Sitges” ha estat escrit per Isabel Clara-Simó qui ha afirmat que amb aquestes iniciatives s'intenta que desaparegui la invisibilitat de la feina immensa que han fet les dones. Tanmateix, Simó ha afegit que té ganes que “arribi el dia que no faci alta una ruta de les dones ni tampoc un Institut Català de la Dona perquè algun dia la igualtat serà un fet i no un somni”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })