red.diariocritico.com

Demà es reuneixen el partits catalans a la recerca de l'acord

Montilla insisteix en la necessitat del PSOE al Senat i "eventualment" al Congrés per les reformes al Constitucional

Els presidents de la Generalitat i del Govern espanyol no es reuniran fins que no hi hagi consens català de cara la resolució sobre l'Alt Tribunal

En la reunió del Consell de Govern que s'ha fet avui, el president de la Generalitat, José Montilla, ha remarcat que serà amb el PSOE amb qui s'hauran de produir les "majories parlamentàries suficients" al Senat i "eventualment" al Congrés per tirar endavant la reforma de la llei, segons ha explicat el conseller Joaquim Nadal. D'altra banda, el Govern català no preveu que la reunió que han de mantenir el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es faci abans d'un acord entre els partits polítics catalans sobre la reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional (TC). Precisament els partits catalans es reuniran aquest dimecres al Parlament per mirar de consensuar aquesta proposta.

En la reunió setmanal amb els consellers, el president de la Generalitat ha donat compte a l'executiu de les diferents actuacions que ha fet des que es va aprovar la resolució al Parlament que demanava la renovació del TC i la reforma de la llei. Així, ha fet un repàs de la seva trobada amb el president del PP, Mariano Rajoy, i amb el president del Senat, Javier Rojo, així com amb els senadors de l'Entesa Catalana de Progrés.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha recordat que per aquest dimecres està prevista una reunió de tripartit i CiU per mirar de consensuar la proposta de reforma de la llei del TC que s'haurà de portar al Senat. En aquest sentit, ha explicat que "quan els quatre grups tinguin definit el contingut d'aquesta proposta de reforma, serà més fàcil abordar en l'àmbit del Senat i les converses polítiques que s'han de fer a Madrid per aconseguir que tiri endavant la reforma".

Segons Nadal, Montilla ha deixat clar que "no es tracta simplement d'una resposta conjuntural", sinó de "treballar en profunditat perquè efectivament s'aconsegueixin els objectius de la resolució". En aquest sentit, el president ha recordat que, per aconseguir-ho, "és imprescindible comptar amb les majories necessàries al Senat i eventualment al Congrés", i que "principalment és amb el PSOE que s'han de produir les majories parlamentàries suficients perquè es puguin avançar passes decisives en aquests processos de reforma o renovació del TC".

Nadal, que ha evitat opinar sobre el contingut dels esborranys de ponències que s'estarien elaborant per part del magistrat conservador Guillermo Jiménez, ha dit que la previsió és que la reunió entre Montilla i Zapatero es faci en "les properes setmanes", però que encara no s'ha fixat data. "Probablement no pugui ser molt immediata, perquè algunes de les coses que s'han de tractar estan encara en fase d'elaboració", ha dit. En aquest sentit, creu que la reunió "no tingui encara tot el sentit" fins que no hi hagi aquest acord català, tot i afegir que el conseller no està "en l'agenda ni de l'un ni de l'altre".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })