red.diariocritico.com

Denuncien que s'amagui l'opció C

CiU dubta que Hereu hagi votat al referèndum de la Diagonal

El portaveu de la federació a l'Ajuntament, Joaquim Forn, entén "la indignació dels ciutadans"

El grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona no s'ha quedat impassible després de la primera jornada de la consulta de la Diagonal. Els nacionalistes han denunciat que l'alcalde Jordi Hereu ha convertit la consulta "en un despropòsit, on fins i tot està en dubte que l'alcalde mateix hagi arribat a votar el dia que ho va dir". El portaveu del grup, Joaquim Forn, ha explicat que entén "la indignació dels ciutadans", ha reiterat que el govern municipal "continua amagant l'opció C", i ha reclamat a la Mesa de Seguiment i Garanties de la consulta "tenir accés a les dades de participació diària, hora a hora i per canal d'emissió" per poder controlar que tot funcioni correctament i que no hi ha frau.

Joaquim Forn ha estat l'encarregat aquest dimarts de fer la valoració de CiU sobre el primer dia de la consulta, i ha explicat que el seu grup "comparteix la indignació de la gent, molesta pels problemes tècnics per exercir el seu dret a vot al llarg de tot el dilluns, i per l'actitud gens neutral del govern municipal". "Tota la consulta s'està convertint en un despropòsit per obra i gràcia del bipartit", ha sentenciat el portaveu nacionalista, que ha insistit que "durant les setmanes prèvies s'ha amagat l'opció C i durant els dies de la consulta es continua amagant". Forn ha criticat també que "tampoc el sistema informàtic no ha funcionat el primer dia, fins al punt que desconeixem si realment el propi alcalde Hereu va poder votar quan deia que ho feia". "Per contra, el que no ha fallat és la propaganda i l'autobombo de l'Ajuntament; què importa si va votar o no l'alcalde si al final el que es buscava era una foto?", ha dit contundent el portaveu de CiU. Per Forn, "tot plegat és com un mal decorat que cau a trossos i que posa en dubte els principis democràtics del govern municipal i la seva capacitat organitzativa".

Les dures qualificacions del portaveu nacionalista han donat pas a un vaticini de CiU que preveu que "tot això, evidentment, repercutirà en la participació". Joaquim Forn ha explicat que aquest dimarts ha tornat a enviar un nou escrit dirigit a la Mesa de Seguiment i Garanties de la consulta, amb el qual demana pronunciament explícit sobre la queixa presentada dilluns que feia referència als equips audiovisuals que s'han instal·lat als punts de venda presencial i "que reprodueixen en exclusiva els projectes A i B; i que es demanava que es retiressin". També ha demanat a la Mesa tenir accés a les dades de participació diària, "hora a hora, punt per punt i canal pel qual es vota, per detectar possibles irregularitats en l'emissió dels vots". Per últim, l'escrit de CiU sol·licita tenir accés "a les diferents incidències ciutadanes que es produeixen i que quedarien registrades". En aquest escrit a la Mesa, Forn també reclama que "es pronunciï sobre el fet que a hores d'ara encara s'estan transmetent anuncis de vídeo i publicant anuncis a la premsa sense que es contempli l'opció C".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })