red.diariocritico.com

Facilitarà diversos enllaços relacionats amb el TAV i l'Aeroport del Prat

El Centre Intermodal del Baix Llobregat ha estat licitat avui per 80 milions d'euros

Abastarà 47.000 metres quadrats

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat avui el procés de licitació de les obres de construcció del Centre Intermodal del Baix Llobregat. El nou centre es licita per un import de 80 milions i amb la previsió que les obres comencin durant el segon semestre d'aquest any i es pugui finalitzar el 2013. L'intercanviador substituirà l'estació actual de Rodalies del Prat de Llobregat i facilitarà l'enllaç entre el TAV, Rodalies, Mitja Distància, la connexió ferroviària amb l'aeroport del Prat i les línies de metro L1, L2 i L9, així com amb diferents línies d'autobús. Es calcula que el centre donarà servei a uns 17 milions de passatgers el 2025.

El Centre Intermodal del Baix Llobregat abastarà una àrea de 47.000 metres quadrats. L'estació s'estructurarà a partir d'un gran edifici singular amb forma el·líptica, amb un vestíbul comú de 8.750 metres quadrats i oferirà un nou espai en superfície de 18.100 metres quadrats, contigu al nou edifici, dissenyat prioritàriament per donar servei al transport públic viari, taxis i autobusos, així com per a parades de curta durada. Disposarà d'un nou aparcament soterrat per a vehicles privats amb capacitat per a 604 cotxes, sota l'espai destinat al transport públic viari.

El nou centre serà un dels principals nusos de transport públic intermodal de la regió metropolitana de Barcelona per la seva ubicació estratègica, atès que permetrà la connexió entre la línia del TAV, els serveis ferroviaris de rodalies i mitja distància, l'enllaç amb l'aeroport de Barcelona, el Metro (L9, L2 i L1), i el transport públic col·lectiu per carretera, amb connexió amb els principals eixos viaris d'aquesta àrea com ara la C-31 i C-32 . Així, es configura com un punt especialment estratègic en la xarxa de transport públic del territori, com també ho són ara l'estació de Sants i, en el futur, la Sagrera TAV, a Barcelona.

Se situarà al límit nord del nucli històric del Prat de Llobregat, en una àrea amb un important creixement urbanístic previst que donarà continuïtat al nucli urbà cap al nord. Aquest emplaçament coincideix amb el de l'actual estació de Rodalia del Prat de Llobregat. Es preveu que el nou centre intermodal doni servei a 17 milions de viatgers l'any 2025.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })