red.diariocritico.com

Al Teatre Lliure

Albert Serra retrata 'poèticament' el règim de Corea del Nord amb l'obra Pulgasari, dins el cicle 'Radicals Lliure'

La programació inclou tretze creacions singulars

El cicle de nova creació escènica 'Radicals Lliure', del Teatre Lliure, comptarà enguany amb el realitzador Albert Serra, la presència del qual entronca amb l'esperit del cicle d'atraure al teatre creadors d'altres disciplines artístiques. Serra, realitzador polèmic i iconoclasta, estrenarà amb Pulgasari un muntatge que, basant-se en el segrest del realitzador coreà Shin Sang-ok pel president Kim Jong-Il, és un retrat poètic del règim de Corea del Nord. 'Radicals Lliure' mostrarà del 13 de maig al 5 de juny una sèrie de produccions, coproduccions i espectacles convidats i repetirà 'Radicals Weekend', un cap de setmana dedicat a programadors i artistes d'arreu per fomentar l'intercanvi creatiu.

El cicle 'Radicals Lliure' proposa en la seva quarta edició tretze creacions singulars. Des de coproduccions del teatre amb creadors externs, com Pulgasari d'Albert Serra, C60 de Sergi Fäustino o Club Fernando Pessoa de Tomàs Aragay i Societat Doctor Alonso, fins a espectacles invitats com Te haré invencible con mi derrota, d'Angélica Liddell, Prometeu no res, del col·lectiu Indi Gest o Artefacte, d'Agrupación Señor Serrano.

Tots ells hi han estat convidats per les seves propostes arriscades que s'acosten només tangencialment al teatre de format clàssic. Art visual, dansa, música o 'performance' serveixen per explicar històries, o simplement idees, a un conjunt de creadors units per la seva joventut.

En aquest sentit, el director del Teatre Lliure, Àlex Rigola, ha explicat aquest dilluns que el cicle inclou propostes estrenades a la ciutat i "també les que no hi han tingut cabuda", així com muntatges internacionals que no se solen programar a gaires espais de la ciutat.

Del cinema al teatre

Rigola ha posat com exemple de l'esperit del cicle la col·laboració amb el realitzador Albert Serra. El director del Lliure ha recordat que "han temptat" persones "molt més vinculades" a altres disciplines perquè s'animessin a presentar les seves propostes en un teatre.

Serra ha afirmat que l'experiència li ha permès veure la diferència "entre un text escrit i un text dit", cosa que, segons ha assegurat, encara no havia pogut veure mai fent cinema. A més, el director català ha revelat que apareix com a actor a Pulgasari, un fet que ha explicat per "l'absència de disciplina dels actors" i que l'ha obligat ha assumir un dels papers de l'obra.

El muntatge de Serra proposa un retrat poètic del règim de Corea del Nord però mitjançant el món del cinema, doncs era una de les premisses que el Lliure li va marcar. Serra es remet al segrest real del realitzador coreà Shin Sang-ol i de l'atctriu Choi Eun-hee pel president nord coreà per parlar de l'afició del dictador al cinema i, en clau poètica, de la siutació del país.

Els altres espectacles inclosos dins del 'Radical Lliures' són La consagració de la primavera, de Roger Bernat; That's the story of my life, de Macarena Recuerda Shepherd; Mi vida después, de Lola Arias; Versus, de Rodrigo García; Bonanza, una coproducció belga; Felicidad.es, de David Espinosa i África Navarro i finalment Stiftersr Dinge, de Heiner Goebbels.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })