red.diariocritico.com

Atorgat per la CAL, demà li serà lliurat

Joan Solà, Premi Joan Coromines en reconeixement a la seva tasca en pro de la llengua i la cultura catalanes

La cooperativa Abacus, la 'Comissió 350 anys de resistència del Tractat dels Pirineus' i la Coordinadora Sardanista de l'Hospitalet, altres guardonats

El lingüista i membre de l'Institut d'Estudis Catalans Joan Solà ha estat guardonat amb el Premi Joan Coromines, que arriba aquest any a la seva novena edició, per la seva tasca empresa al llarg de tota una vida en defensa de la llengua i la cultura catalanes. La distinció, que atorga la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), li serà lliurada demà dissabte en un acte que tindrà lloc al Casino del Centre de l'Hospitalet de Llobregat.

A banda de Solà, també han estat premiats la cooperativa Abacus, per la seva trajectòria de recolzament a la cultura i llengua catalanes; la 'Comissió 350 anys de resistència del Tractat dels Pirineus', per la seva mobilització popular del 7 de novembre, quan es recorda l'annexió de part de Catalunya a l'Estat francès; i la Coordinadora Sardanista de l'Hospitalet, per difusió i divulgació local que du a terme de la cultura i dansa populars.

Durant l'acte, l'escriptora catalano-argentina Patrícia Gabancho presentarà el Manifest del Correllengua 2010 i hi haurà diverses actuacions musicals.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios