red.diariocritico.com

Pep Torres és l'artífex del debat

Un artista defensa l'opció C per a la Diagonal, que l'Ajuntament intenta esborrar com a elecció en el referèndum

La contradicció de destruir les paperetes que avalen l'elecció és l'element reflexiu en què es basa l'acció cultural

El referèndum sobre el devenir de l'avinguda Diagonal ja ha superat l'àmbit del debat ciutadà per arribar a interessar als ambients artístics. Així és com Pep Torres, artista multidisciplinar que és músic, dissenyador, escriptor i creatiu, a banda de portada eventual del diari econòmic nord-americà The Wall Street Journal, va inaugurar ahir un muntatge amb una urna que destrueix paperetes amb la lletra 'C' inscrita, de cara al referèndum sobre el futur de la Diagonal que s'inicia dissabte. Contràriament al que pugui semblar, amb la seva acció Torres reivindica que aquesta opció, a la qual s'oposa el consistori amb l'alcalde Jordi Hereu al capdavant però que rep l'adhesió de multitud de ciutadans, també existeix.

Torres vol reivindicar la possibilitat en qüestió, que "l'Ajuntament ha fet com si no existís", tot recuperant una urna que transforma els papers en bocinets a fi de destruir 10.000 paperetes que han de servir per il·lustrar "el menysteniment de l'Ajuntament" per l'opció que no li agrada. El cost de les paperetes és de 250 euros; la consulta, segons fonts del consistori comportarà una despesa de 2 milions. El fet que en moments de crisi no sigui pertinent debatre certes qüestions i també l'evidència de la manca de criteri lògic del poble per decidir assumptes que no són de la seva competència són raons que han impulsat l'artista a manifestar-se.

El muntatge de Pep Torres es pot veure a la galeria Art Window, al carrer de Balmes número 55, fins el dia 16 de maig.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })