red.diariocritico.com

Duran creu que Zapatero y Rajoy no tenen "sentit d'Estat"

Convergència i Unió no recolzarà una Llei de Caixes que no respecti el model català

La federació sempre ha estat d'acord en facilitar mecanismes per la capitalització de les entitats financeres, recorda el líder de la formació al Congrés

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advertit aquest dimecres que la federació no donarà suport a una reforma de la Llei de caixes que no respecti el model català. En un comunicat, Duran s'ha referit a la reunió entre el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder popular, Mariano Rajoy, i ha deixat clar que si l'acord entre el PP i el PSOE "va en contra del model de caixes actual i de la filosofia que sempre s'ha defensat des de Catalunya, CiU s'hi oposarà frontalment". A més, ha lamentat "la poca ambició i el poc sentit d'estat de Zapatero i Rajoy per haver estat incapaços d'arribar a un gran acord efectiu i urgent per superar la crisi".

Duran s'ha queixat que aquesta reunió no hagi servit per donar un primer pas per configurar el pacte d'estat que sempre ha reclamat CiU, per tal de "generar la confiança interna i externa que necessita l'economia" i amb les mesures estructurals necessàries i les mesures efectives per generar ocupació, la reestructuració de l'administració de l'estat i la reducció del dèficit públic.

Sobre l'acord financer, ha subratllat que CiU sempre ha estat d'acord amb facilitar mecanismes perquè les entitats financeres es puguin capitalitzar, i el FROB és una d'aquestes eines, però ha remarcat que totes les entitats del món que han tingut problemes han tingut un any per reestructurar-se, mentre les espanyoles només tindran tres mesos. Però especial incís ha fet en una segona observació: "Si l'acord entre el PP i el PSOE va contra el model de caixes actual i de la filosofia que sempre s'ha defensat des de Catalunya, CiU s'hi oposarà frontalment".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })