red.diariocritico.com

Dilluns comencen les obres

El passeig de Sant Joan es reforma amb una ampliació de voreres i redueix el trànsit entre la plaça Tetuan i l'Arc de Triomf

Els primers 10 mesos, les obres només permetran un sol carril d'accés als vehicles, pel costat Llobregat del carrer

El passeig de Sant Joan de Barcelona inicia, segons ha pogut saber l'ACN, dilluns vinent les obres de reforma que han d'eixamplar les seves voreres i reduir a la meitat l'espai destinat al trànsit entre plaça Tetuan i l'Arc de Triomf. La setmana que ve ja començaran les restriccions de trànsit i començaran els preparatius perquè les màquines comencin a treballar durant la setmana. Durant els 10 mesos que ha de durar la primera fase, només un carril per sentit donarà servei als vehicles, que només podran passar pel costat Llobregat del carrer, que serà el desocupat. Paral·lelament, a la part alta del passeig es faran feines de manteniment de les voreres i reasfaltatge per valor de 600.000 euros.

Amb un pressupost de 4,6 milions d'euros, el pla de reforma del passeig de Sant Joan comportarà que el tram entre Arc de Triomf i la plaça Tetuan pateixi una reformulació que canviarà la seva fesomia i model de mobilitat. En aquesta fase de les obres, que té una durada prevista de 10 mesos, es restringirà el trànsit a dos carrils de circulació a la calçada del costat Llobregat, ocupant part del carril bus i deixant així en menys de la meitat l'espai per als vehicles. Tot i així, des de l'Ajuntament han assegurat que en tot moment es permetrà el pas de veïns i l'accés als aparcaments en la resta de zones del passeig.

Paral·lelament a aquestes obres en aquest tram, el districte de l'Eixample farà també treballs de millora a la part alta de l'avinguda. Així, fins a 600.000 euros del pla de manteniment que atorga l'àrea de Medi Ambient aniran destinats a millorar i arranjar les voreres, el mobiliari urbà i l'estat general de la via. A més, l'Ajuntament farà coincidir les obres d'asfaltatge del tram d'Arc de Triomf a Tetuan amb un reasfaltatge de la part alta del passeig, per tal de realitzar de forma continuada aquests treballs en tota la via.

Així, el tram del passeig de Sant Joan que ara inicia les gran obres de reforma es transformarà per convertir-se en un eix amb voreres més amples, nou arbrat, zones d'estada, jocs infantils i terrasses. El projecte busca convertir aquest tram en un nou bulevard verd fins al parc de Collserola, per això està previst reordenar els espais existents per prioritzar els vianants, reduint el trànsit de vehicles a un sol carril per sentit, i un carril bus. Ara mateix, el passeig de Sant Joan té una secció simètrica amb unes voreres de 12,5 metres i una calçada de 25 metres, aproximadament. A més, la calçada a la banda Llobregat té dos carrils de circulació i un carril bus i al costat Besòs dos carrils de circulació, un de bus i un aparcament. A la zona central hi ha un carril bici de doble sentit que circula a nivell de l'asfalt i que és un dels més criticats pels ciclistes.

El projecte preveu ampliar a 17 els metres de vorera i distribuir-les per a que els primers 5,75 metres, a tocar de les façanes, quedin lliures per al recorregut dels vianants. Es tractaria de la zona de pas. Els 11 metres següents constituiran el corredor cívic, que s'ha d'allargar fins a la Ciutadella. Es tractarà d'un bulevard que acollirà els arbres centenaris que hi ha a l'actual traçat i s'acompanyaran a les dues bandes de dues noves alienacions d'arbres més petits. Aquest espai d'ombra acollirà diferents zones d'estada amb bancs i cadires, zones de jocs infantils i terrasses, potenciant així un espai que l'Ajuntament pretén que sigui de convivència i de prioritat del vianant. També s'incorporarà nou enllumenat. El doble carril bicicleta de 4 metres d'ample anirà segregat, protegit i senyalitzat pel centre de la calçada.

Amb aquesta actuació, prevista en el Pla d'Actuació del Districte de l'Eixample, l'Ajuntament de Barcelona preveu potenciar l'activitat comercial d'aquesta via ja que els comerços situats a les plantes baixes veuran ampliat l'espai per passejar. A més, es preveu reservar àrees de càrrega i descàrrega a totes les cantonades.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })