red.diariocritico.com

En relació a la seva possible entrada en política

Joan Laporta lamenta la "reacció agressiva" i els intents de limitar la seva "llibertat d'expressió" per part dels partits

El president del Barça creu necessari superar l'Estat de les Autonomies per "anar directes a la Constitució catalana"

El president del FC Barcelona no ha dubtat en carregar contra els partits polítics per les seves reaccions davant la possibilitat que presenti candidatures a les eleccions catalanes. Ho ha fet avui en una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya. "M'ha sobtat molt i m'ha decebut força, perquè la reacció ha estat molt agressiva, intentant limitar la meva llibertat d'expressió", ha manifestat, "dient coses poc consistents, com que no puc fer aquestes afirmacions com a president del Barça".

Laporta creu que els polítics "es prenen la política com el seu vedat privat de caça" i que "em fa concloure que estan més interessats en mantenir o defensar els interessos dels seus partits, que no defensar els interessos del país". Tot i afegir que "no ho diu per tots" i que sempre ha manifestat la seva "admiració" per la classe política, però s'ha mostrat "molt decebut" i ha lamentat que "en això hagin reunit la unanimitat".

El president del Barça pensa que rebrà crítiques sigui quina sigui la seva decisió. "Estic en un atzucac. I si ho analitzo fredament, hauria de donar el pas a la política perquè almenys tindria un espai per defensar-me', ha dit, tot i que ha afegit que 'això no és el que m'hauria de motivar'.

Ja endinsat en l'opinió purament política, Joan Laporta ha assegurat que l'encaix de Catalunya amb l'estat espanyol a través de l'Estatut és una "estructura obsoleta" i ha apostat per "anar directes a la Constitució catalana". Laporta ha desvinculat la seva decisió sobre si presentar-se a les eleccions al Parlament del que pugui sentenciar el Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, però creu que l'Estat de les autonomies és un sistema amb una "incompetència provada".

Assumptes diferents

Laporta, que ha admès que és diferent fer política que presidir un club de futbol, no ha aclarit si s'hi presentarà, tot i que ha insistit en què, si ho fa, serà amb un partit nou al qual "es podrien incorporar" persones a nivell individual o alguns moviments. Entre aquests hi podria haver Reagrupament. Laporta no ha citat aquest dimarts l'associació que lidera Joan Carretero, però ha expressat en anteriors ocasions el desig que s'hi poguessin sumar.

Joan Laporta ha remés la decisió d'entrar en política a "aspectes personals i familiars" i a una reflexió que li permeti concloure si hi ha una "base social consolidada" que aposti per un estat propi per a Catalunya. Laporta, però, té clar que no farà pública la seva decisió fins que deixi la presidència del club. Les eleccions al Barça estan previstes pel 13 de juny.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })