red.diariocritico.com

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya

Les pluges i la neu duraran tota la setmana

La situació serà especialment complicada al Pirineu

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu una setmana d'inestabilitat, amb pluges que poden caure arreu del territori, en forma de neu al Pirineu. Segons ha explicat a l'ACN Aleix Andrés, responsable de Vigilància Meteorològica de l'SMC, aquest dilluns la pluja continuarà caient a tot Catalunya, i en algun sector es poden fregar els 100 litres d'aigua per metre quadrat acumulats. Pel que fa a la neu, la cota oscil·larà entre els 1.200 i 1.400 metres, però demà podria baixar fins als 700, especialment al vessant nord. S'esperen xàfecs i ruixats durant tota la setmana.

Andrés ha explicat que aquest dilluns les precipitacions "continuaran caient de forma moderada arreu de Catalunya" si bé en algun punt poden ser "més intenses". Les previsions indiquen que en algun punt es poden "fregar els 100 litres per metre quadrat" acumulats.

Pel que fa a la neu s'espera que la cota oscil·li entre els 1.200 i 1400 metres. Al final del dia "pot baixar fins als 700". Dimarts podria baixar més, sobretot al vessant nord del Pirineu. La nevada 's'intensificarà a partir d'aquesta nit'.

S'espera una situació complicada tota la setmana a Catalunya, però especialment al Pirineu. En aquest indret serà destacable el vent, especialment el fenomen del torb. A la resta del país hi haurà xàfecs i ruixats i una cota de neu que no pujarà molt més dels 1.200 metres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios