red.diariocritico.com

Pioner al món

Investigadors catalans desenvolupen un software que permet millorar la visió del cor

El sistema facilita el disseny de tractaments per evitar infarts o angines de pit

Un grup d'investigadors de la Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i del Centre de Visió per Computador (CVC) han desenvolupat per primera vegada al món una aplicació informàtica que permet veure, alhora i amb dos tipus d'imatges diferents, punts concrets de les artèries del cor. El sistema millora el diagnòstic de les lesions i permet dissenyar amb més precisió tractaments per evitar nous infarts o angines de pit, segons un comunicat que han fet públic des de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

El software, de nom I-fusion, s'ha desenvolupat durant una dècada i integra en una mateixa pantalla la visió que ofereixen dues tècniques diagnòstiques: la coronariografia, que permet veure la llum arterial i el seu grau d'obstrucció a través de raigs X, i l'ecografia intracoronària, que amb ultrasons mostra la paret de l'artèria. Fusionant paret i llum de l'artèria es pot aconseguir ubicar millor el punt on hi ha la lesió, així com les mides i l'abast.

El software permet que els vasos estudiats es puguin veure per dins i per fora a la mateixa pantalla. La nova aplicació ha estat adquirida per la multinacional americana Boston Scientific, que preveu implantar-la a les seves noves màquines d'ultrasons intravasculars. Aquesta empresa d'àmbit mundial té uns 25.000 empleats i va facturar, el 2008, 8.050 bilions de dòlars.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })