red.diariocritico.com

Lliurament de premis al MACBA

L'Associació Catalana de Crítics d'Art reconeix les iniciatives més remarcables de la temporada artística

L'Associació Catalana de Crítics d'Art celebra avui la 26a edició dels Premis ACCA de la Crítica d'Art. Aquests guardons són proclamats anualment, des de 1982, per l'Assemblea General de l'ACCA a partir d'un debat obert i lliure sobre les exposicions, les iniciatives i els fets més remarcables de la temporada artística. L'acte de lliurament tindrà lloc a les 19.30 hores, a l'auditori del MACBA.

Enguany s'ha premiat l'exposició d'art contemporani Porta Zus}1961-1979, organitzada per la Fundació Suñol de Barcelona; la mostra Imatges Secretes. Picasso i l'estampa eròtica japonesa, organitzada pel Museu Picasso de Barcelona; la Galeria A34 de Barcelona per la selecció de material gràfic per a De Rússia a la URSS. Grafisme i revolució; la Galeria Raiña Lupa de Barcelona, per les edicions de llibres d'artista a partir de nous llenguatges conceptuals.

La Sala d'Art Jove de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya també ha estat reconeguda pel seu compromís amb l'art emergent, així com la iniciativa “Mirant des de fora. Art i sida”, de la Fundació ArtAids; la recuperació del Museu d'Art de Cerdanyola; l'exposició Mabel Palacín. Una noche sin fin, organitzada pel Salvador Museum de St. Petersburg de Florida, per la promoció de l'art català a l'estranger; la publicació Matèria reservada. Els artistes catalans i les Biennals de Venècia, d'Albert Mercadé i F. J. Yvars, i finalment, la publicació de l'Epistolari català de Joan Miró 1911-1945, editat per la Fundació Lluís Carulla i la Fundació Joan Miró, com a millor publicació col·lectiva del 2009.

Els guardons, que tenen un caràcter honorífic, consisteixen en un diploma amb el símbol que Joan Miró va crear expressament per a l'ACCA.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios