red.diariocritico.com

Discrepàncies sobre el nombre d'afectats a les comarques de Girona

La reparació de l'avaria torna la llum a la majoria d'afectats

Milers de ciutadans que s'havien quedat sense llum arran la nevada de fa una setmana i diverses avaries elèctriques posteriors han vist restablert el servei. Diumenge, quan semblava que s’havia acabat el malson, una nova avaria en la línia d’alta tensió Tordera-Lloret de Mar va afectar novament vint mil persones dels municipis de Lloret de Mar, Tossa de Mar, Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, tot i que en aquest darrer municipi s’havia solucionat el problema a última hora de la tarda. L’avaria es va produir en una subestació i inicialment va deixar sense llum 45.000 persones.
Hi ha discrepàncies sobre el nombre d'afectats. Segons Protecció Civil hi ha uns 3.200, mentre que Endes parla d'unes decenes.

Aquest cúmul d’avaries ha motivat crítiques de diferents col·lectius. El sector turístic, per exemple, ha perdut el 90 per cent dels clients durant aquests dies, tot i que esperen recuperar-ne durant la Setmana Santa.
D’altra banda, 40 alcaldes de tot signe polític, han signat un manifest Per la dignitat dels gironins on reclamen que fets com aquests no es produeixin mai més.

Mentrestant es produeixen escenes èpiques que recorden temps passats. Tres-cents generadors, que consumeixen set-centes trones diàries de gasoil, han estat instal·lats a diversos municipis per garantir el subministrament a serveis públics, comerç i a les famílies més necessitades. Tot i així s’ha produït el fet luctuós de la mort d’una dona de 40 anys a Ultramort com a conseqüència de les emanacions de fum, així com un centenar d’intoxicats.

El president José Montilla, de visita ahir diumenge a Gelida, va agrair el comportament ciutadà, que va qualificar de “sensat i responsable” i va reconèixer que els efectes del temporal van ser greus perquè va afectar a zones no acostumades ni preparades per la neu.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios