red.diariocritico.com

1.280.232 alumnes repartits en 4.640 centres

Comença amb normalitat un curs escolar en què es reclama 'Una llengua, una escola, un país'

Comença amb normalitat un curs escolar en què es reclama 'Una llengua, una escola, un país'

A les 19 hores, hi ha programades concentracions per a protestar contra la interlocutòria del TSJC

El curs escolar 2011-2012 ha arrencat aquest dilluns "amb normalitat", havent-se obert les portes als 4.640 centres docents de Catalunya -3271 públics i 1369 concertats i privats-, amb la incorporació d'1.280.232 alumnes, segons ha informat la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat. Les ecoles que així ho han desitjat han pogut penjar a les seves portes el cartell amb la llegenda 'Una llengua, una escola, un país', en defensa de la immersió lingüística. També hi ha convocada una concentració a les places catalanes a les 19 hores en protesta per la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la obligatorietat que el castellà també sigui vehicular a les escoles.

Aquest dilluns, 21.000 alumnes més que el curs passat, han començat unes classes on seran atesos per 67.054 professors -una plantilla que no ha crescut per les retallades pressupostàries-. Alguna escola ha registrat protestes dels pares contra les retallades pressupostàries del Govern dificultant a primera hora l'accés als centres. Per gestionar aquest increment d'alumnes, uns 20.000 estudiants rebran classe en barracons -que se situen en 1.015-, alhora que en 210 escoles els alumnes faran classe en espais no previstos per a això -com l'aula de música i el gimnàs-. Així mateix, per quadrar la situació la Conselleria ha hagut de cobrir totes les places de jubilacions, canviar a una part del professorat a altres escoles i reduir la jornada de treball de plena a mitja jornada a una part dels interins, així com augmentar les hores de classe del professorat. Aquest dilluns també ha arrencat un curs marcat per la interlocutòria del TSJC, que ha motivat que totes les escoles que ho desitgessin pengessin a la porta el cartell: 'Una llengua, una escola, un país, Somescola.cat', i la convocatòria d'una protesta a la plaça de cada localitat a partir de les 19 hores.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })