red.diariocritico.com

Conjuntament amb Pequín

Barcelona lidera una organització mundial de ciutats turístiques

Barcelona lidera una organització mundial de ciutats turístiques

Xavier Trias es reuniex amb el seu homòleg de la capital xinesa per aprofundir en diferents aspectes

Barcelona participarà com a ciutat fundadora d'una organització mundial de ciutats turístiques que promou l'alcalde de Pequín, Gou Jinlong, segons ha anunciat aquest dilluns el seu homòleg de la capital catalana, Xavier Trias.

Jinlong i Trias han mantingut una trobada a porta tancada a l'Ajuntament de Barcelona, ​​i han acordat reforçar les relacions i treballar conjuntament en àmbits d'interès estratègic per a les dues ciutats, ha informat el consistori català en un comunicat. Els dos alcaldes han parlat sobre les experiències olímpiques i altres aspectes d'interès per a les dues ciutats, com a infraestructures i l'evolució del sector turístic, davant el que Trias ha destacat la bona sintonia entre elles. "Compartim un llaç especial com ciutats olímpiques. Barcelona va tenir el seu gran carta de presentació en el món el 1992; Pequín va demostrar tot el seu talent i creativitat en una magnífica posada en escena el 2008", ha manifestat. Ha afegit que Barcelona i Pequín "són ciutats modernes i innovadores, i que atrauen les mirades dels inversors i l'interès dels turistes -ha defensat-. Són ciutats que tenen potencial de futur". La capital catalana acollirà entre el 20 i el 23 d'octubre el 'Xina at Barcelona Summit', trobada en què participaran empresaris xinesos i que servirà per posicionar Barcelona per atraure inversions xineses al sud d'Europa i l'àrea mediterrània. La trobada estarà centrat en empreses xineses mitjanes, i entre els sectors representats hi haurà el logístic, portuari, TIC, energies renovables, biotecnologia, indústria química, farmacèutica, la moda, el disseny, el turisme i l'hostaleria. Estarà organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Caixabank, Casa Àsia i Esade, amb el suport de l'Ajuntament, i abans d'acabar l'any es preveu un pont tecnològic d'empresaris catalans a Pequín i Xangai organitzat per la càmera i el consistori. Xina és el tercer proveïdor d'Espanya i el primer de fora de la Unió Europea (UE), i el tràfic comercial entre la Xina i Barcelona s'ha doblat des de 2005. Per a la província de Barcelona, ​​la Xina és el primer client asiàtic, amb un valor d'exportacions de 760 milions d'euros, el 22,5% de totes les exportacions espanyoles cap al país asiàtic. De les 600 empreses espanyoles a la Xina, s'estima que la meitat són catalanes.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })