red.diariocritico.com

CiU té llibertat per a plantejar una moció de censura

L'actuació il·legal d'Albiol a la Diada podria costar-li l'alcaldia

L'actuació il·legal d'Albiol a la Diada podria costar-li l'alcaldia

"Les coses de Badalona les acabarà decidint la pròpia gent de Badalona", diu Homs

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest dilluns que l'executiu català dóna llibertat d'acció als regidors de CiU a Badalona per promoure una moció de censura contra l'alcalde de la ciutat, el popular Xavier García Albiol. El fet que, de forma il·legal, desconvoqués els actes oficials de la Diada de l'Onze de Setembre conjuntats amb l'omissió de l'obligatòria paraula 'nacional' en les diferents convocatòries impreses han estat els detonants. Qualsevol acció contra la immersió, podria resultar definitiva. Precisament, aquest dilluns el ple de Badalona ha debatut una moció a favor de la immersió lingüística que ha evidenciat la minoria amb què governa el PP, que ha patit la seva primera derrota des que va assumir el govern municipal en veure com la proposta ha prosperat amb el vot favorable de PSC , CiU i ICV-EUiA.

"Les coses de Badalona les acabarà decidint la pròpia gent de Badalona. Això em sembla que s'ha de respectar", ha sentenciat en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press. El Govern deixa així les mans lliures a la federació nacionalista de la ciutat un dia després que el seu líder, Ferran Falcó, avisés Albiol que promouria una moció de censura si pren decisions contra la immersió lingüística. Homs ha reiterat les crítiques de la Generalitat contra la decisió de l'alcalde de Badalona de celebrar la Diada sense actes oficials. "Hi ha una normativa que s'ha de complir i ahir era el dia nacional de Catalunya. Ho diem sobretot per aquest tipus de gent que sempre es posen en boca que s'han de complir les lleis. S'han de complir totes", ha sentenciat en al·lusió a Albiol.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })