red.diariocritico.com

Màrius Serra, pel "submarinisme"

L'ofensiva contra el català a les escoles centra la Diada

L'ofensiva contra el català a les escoles centra la Diada

Sánchez-Camacho s'absté d'aplaudir les reivindicacions lingüístiques catalanes i Albert Rivera se'n va a un acte en contra del país

L'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya ha estat marcat per la calor del migdia al parc de la Ciutadella de Barcelona, ​​i les reivindicacions s'han centrat en la defensa de la immersió lingüística a les escoles catalanes. L'escriptor Màrius Serra, en les seves intel·ligents 'trapelleries' lingüístiques proclama en favor del "submarinisme". La líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha evitat l'aplaudiment, alhora que el seu company de lluita contra les reivindicacions nacionals catalanes, Albert Rivera, líder de C's, s'eixopluga en un acte contrari a l'esperit del país.

Entre els assistents a l'acte institucional s'ha pogut veure a Josep González (Pimec), Joan Castells (Fiatc), Joan Coscubiela (exlíder de CC.OO. i possible candidat d'ICV a les generals), Joan Ridao (ERC), Josep Sánchez Llibre (UDC), Enric Marín (CCMA) i Pau Herrera (que debutava com a president de l'Associació Espanyola de Directius -AED-). També han estat Pedro Navarrete (vicepresident de Sony Europa), Carles Vilarrubí (vicepresident del FC Barcelona) i Albert Pèlach (director general d'Enciclopèdia Catalana). L'ofensiva en contra del model educatiu d'immersió lingüística ha irromput en l'acte institucional per la Diada que des de fa set anys organitzen conjuntament el Govern i el Parlament davant la cascada del parc de la Ciutadella de Barcelona. En la seva intervenció, l'escriptor i 'enigmista' lingüístic Màrius Serra ha recordat que el químic Pompeu Fabra, autor del primer diccionari de català, fa cent anys defensava l'educació en aquesta llengua: "I d'això que deia Fabra avui en diem immersió lingüística. Necessitem més inversió lingüística per tenir futur ", ha afegit. "Visca la llengua viva! Visca el submarinisme!", Ha ironitzat Serra fent un joc de paraules amb la paraula immersió, i després s'ha produït un llarg mar de aplaudiments -entre les poques que no han mogut les mans, ha destacat la popular Alicia Sánchez Camacho, enfront de la resta de líders parlamentaris que sí que han aplaudit- i en què s'han corejat consignes independentistes. A l'escenari, estaven presents tots els líders polítics catalans llevat del de C's, Albert Rivera, que a l'altra punta de Barcelona, ​​a l'avinguda Josep Tarradellas, participava en un acte alternatiu de marcat caràcter anticatalà. Serra també s'ha fet una menció a la unitat de la llengua, i prova d'això és que la paraula 'futbol' es pronuncia igual en totes les varietats dialectals del català, també en valencià. Amb 'rock' L'acte ha tingut habitualment un caràcter molt formal i institucional, i aquest any, s'ha volgut innovar amb la interpretació de quatre cançons emblemàtiques de rock català, en celebrar els 20 anys d'un macroconcert al Palau Sant Jordi que va reunir a 22.000 persones. L'acordionista i cantant Carles Belda, acompanyat per Marc Serrats a la guitarra i Jordi Reixach en el baix, han interpretat Boig per tu de Sau, L'Empordà de Sopa de Cabra, El Vol de l'home ocell de Sangtraït i S'ha acabat d'Els Pets. En cada edició hi ha el costum de convidar a un artista internacional, i després de venir anteriorment la cantant americana Barbara Hendricks, la portuguesa Mísia, la israeliana Noa i el cantautor basc Paco Ibáñez, en aquesta Diada l'ha fet l'italià Giorgio Conte -germà del cantautor Paolo Conte -, que ha interpretat al costat de Joan Isaac i Walter Porro la cançó tradicional catalana La cançó del lladre, que habitualment figura en el seu repertori.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios