red.diariocritico.com

65 milions d'euros, 54,9, heretats

La Generalitat quedarà neta de deutes amb els Ajuntaments aquest any i els pagarà els retards del tripartit

La Generalitat quedarà neta de deutes amb els Ajuntaments aquest any i els pagarà els retards del tripartit

Joana Ortega ressalta l'aposta del Govern pel municipalisme

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha garantit avui que la conselleria de Governació liquidarà aquest any totes les factures pendents amb els ajuntaments i que pugen fins als 65 milions d'euros, la gran majoria contretes a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). "Volem arribar a final d'any sense factures pendents", ha subratllat davant el Parlament la vicepresidenta, que ha assegurat que l'anterior Govern va posar en perill el pla d'actuació quinquennal del PUOSC en no pagar als ajuntaments compromisos adquirits per valor de 54,9 milions.

La resta de factures que queden per pagar al departament -i que sumen 10 milions- responen als fons d'ajuts extraordinaris i catàstrofes naturals, i a inversions pendents del Fons de Cooperació Local. Durant la seva compareixença davant la comissió parlamentària d'Afers Institucionals per presentar els pressupostos específics de Governació i Relacions Institucionals, ha retret a PSC, ERC i ICV-EUiA que critiquin els comptes quan estan destinats "a pagar les factures pendents" que va deixar el tripartit. Els ha acusat de deixar en una "situació preocupant" a molts alcaldes, i per tant, a molts empresaris i autònoms, en no abonar factures pendents -algunes d'elles des de 2004-. Ortega ha reivindicat l'aposta de l'Executiu pel municipalisme: ha defensat que les polítiques per al món local suposin un 70,16 per cent del pressupost del departament i que, dels 342.700.000 que gestiona, 139,21 vagin a parar al Fons de Cooperació Local per afrontar la despesa corrent dels ajuntaments. No obstant això, des de l'oposició, Laia Bonet (PSC), Jaume Bosch (ICV-EUiA) i Marc Sanglas (ERC) han qüestionat la "sensibilitat local" del Govern, i li han retret que, en comparació amb els Pressupostos de 2010, la partida del PUOSC hagi disminuït en un 49 per cent, i la del Fons de Cooperació Local en un 11 per cent. Rebuig a les esmenes La comissió ha rebutjat, amb els vots de CiU i l'abstenció del PP, les esmenes a la totalitat de PSC, ICV-EUiA, ERC i Ciutadans, mentre que la de SI ha caigut de l'ordre del dia per incompareixença dels seus diputats. Des del PP, María de los Llanos de Luna ha defensat l'abstenció del seu grup legant que els catalans esperen que "no obstaculitzin el full de ruta" del Govern, encara que ha assenyalat que els comptes són millorables perquè no ajuden a crear ocupació ni a la recuperació econòmica.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })