red.diariocritico.com

Situació que seria, bàsicament, "satisfactòria"

Les rebaixes d'estiu han de comportar una facturació d'entre 750 i 800 milions al comerç català

Els descomptes oscil·laran entre el 30 i el 50 per cent

Els comerços catalans es donaran "per satisfets" si igualen les xifres de la passada campanya de rebaixes d'estiu, quan van facturar 800 milions d'euros, segons ha explicat a Europa Press el secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, que per a aquest any preveu unes vendes d'entre 750 i 800 milions.

Aquests resultats van en línia amb els de 2009, tot i que el 2010 es va produir la pujada de l'IVA del 16 per cent al 18 per cent, que va coincidir amb l'inici de la temporada de descomptes. Fraile ha augurat que el nombre de productes venuts a partir d'aquest divendres 1 de juliol serà igual o superior al de les dues últimes campanyes, però que això no repercutirà en la facturació a causa dels baixos preus dels productes, als quals s'aplicaran descomptes d'entre el 30 per cent i el 50 per cent. Ha assegurat que la temporada de descomptes "sempre és bona" ​​per al petit i mitjà negoci, però ha rebutjat previsions triomfalistes per la mala situació que travessa el sector, que ha perdut 15.000 establiments i ha destruït 50.000 llocs de treball des que va començar la crisi. Fraile ha reconegut que "és possible que la despesa mitjana caigui", i ha pronosticat que girarà al voltant dels 180 euros per persona, davant dels 200 dels dos anys anteriors. Aquesta despesa es destinarà principalment a roba i calçat, així com a equipament de la llar, un sector les vendes han caigut un 18 per cent durant els primers mesos de l'any. "Serà complicat mantenir la facturació, però aquest any no hi ha l'efecte IVA, el calendari és positiu perquè les rebaixes comencen en divendres, i la calor que està fent aquests dies anima la gent", ha argumentat. Fraile ha celebrat especialment la coincidència de l'inici oficial de la campanya de rebaixes en divendres, seguit de dissabte -dia de bons resultats comercials- i del primer diumenge de botigues obertes, i ha esperat que el "bon calendari" animi a les persones a sortir de compres. El secretari general de la CCC ha lamentat que la variabilitat de la climatologia durant la primavera, així com l'"estat anímic" del consumidor per la crisi, ha frenat a molts a l'hora d'efectuar les seves compres, i ha desitjat que això es reverteixi amb l'efecte crida dels descomptes.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })