red.diariocritico.com

DOSSIER - Festivals per a tots els gustos

Els festivals artístics a Catalunya mantenen la seva tradició i continuen sent punt de referència de toc de distinció

Els festivals artístics a Catalunya mantenen la seva tradició i continuen sent punt de referència de toc de distinció

L'Empordà capitalitza en gran part l'oferta

L'arribada de l'estiu a Catalunya comporta una nova trobada amb un seguit d'esdeveniments clàssics de l'estació. Els festivals de l'època omplen la geografia catalana tot presentant diverses manifestacions artístiques que abasten tots els gustos i sensibilitats. La possibilitat d'assistir a espectacles variats en nits relaxades en contrast a les calors del dia és un al·licient per a qui en vulgui gaudir. Com marca la tradició, la majoria, a més, estan impregnats pel signe del toc de distinció.

El Festival Castell de Peralada, que celebra el seu 25è aniversari; Les Nits al Camp de Mart tarragonines; el clàssic Festival Jardins de Cap Roig, a Calella de Palafrugell; el de Porta Ferrada ben a prop, a Sant Feliu de Guíxols; a Barcelona, un dels pioners, el Grec; i a Torroella de Montgrí -un altre cop tornem a l'Empordà, veritable punt de referència- el seu festival amb regust clàssic que arriba a les tres dècades, són alguns dels esdeveniments més remarcables. A tots ells cal sumar el nou Festival Internacional de Música Antiga dels Pirineus, i també les Nits Modernistes i La Màgia del Capvespre, ambdós esdeveniments a Món Sant Benet, o el Cicle de Concerts d'Estiu a la Ruta del Císter i el Festival de Sant Pere de Rodes, ambdós sota la tutela del Museu d'Història de Catalunya Bryan Ferry, Sting, l'Orfeo ed Euridice versió La Fura dels Baus, Roger Hodgson, Els Comediants, Manel, Tom Jones, Josep Carreras, Luz Casal, Peter Brook o Patrice Chéreau, entre la constel·lació d'estrelles de diverses disciplines.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })