red.diariocritico.com

El Fons de Garantia de Pensions i Prestacions

La Generalitat tira endavant un servei social que el tripartit va aparcar

La Generalitat tira endavant un servei social que el tripartit va aparcar

Segons Cleries, amb l'entrada en vigor de la mesura s'aconseguirà millorar la coresponsabilitat parental i disminuir la violència econòmica

La Conselleria de Benestar Social i Família ha anunciat que aquest dilluns entra en vigor el nou Fons de Garantia de Pensions i Prestacions. Aquest fons ajudarà a compensar la situació de precarietat en què es troben famílies amb pocs recursos quan no reben la pensió compensatòria o alimentària que tenen assignada judicialment. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assegurat que aquest fons de garantia va néixer amb la llei de suport a les famílies de 2003, però que el tripartit "mai ho va desplegar i, posteriorment, el va incloure en la llei contra la violència masclista".

Cleries ha afegit que en el marc d'aquesta llei el tripartit va ser ajornant el decret que havia de desplegar el fons, "fins que a finals de l'any passat va aprovar el decret que establia la seva entrada en vigor al maig". Per tant, Cleries ha assegurat que el Govern compleix el termini i entra el vigor fons que, segons ell, aconseguirà que hi hagi més coresponsabilitat parental entre les ex parelles i els seus fills, alhora que contribuirà a la lluita contra la violència econòmica en el marc de la família. Per acollir-se al fons, s'haurà d'omplir una sol·licitud, acompanyar-la de la documentació corresponent i presentar-la a qualsevol oficina de la Generalitat. Hi poden accedir aquelles persones que no estiguin cobrant una pensió reconeguda judicialment, així com els fills amb un grau igual o superior de discapacitat del 65 per cent. Les prestacions econòmiques que procedeixen del fons són considerades una finestreta que l'administració recuperarà, i un cop la persona demana la presentació, la Generalitat oferirà un període voluntari perquè la persona deutora pagui el seu deute, i si no ho fa l'Agència Tributària de Catalunya executarà aquest cobrament. El fons cobreix l'import mensual de les pensions impagades que s'hagin establert per via judicial, fins a un màxim del 50 per cent de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, i en el cas de les pensions d'aliments, com el fons de garantia és complementari al de l'Estat, s'ha de deduir l'import reconegut pel fons estatal. El període màxim de cobrament d'aquesta prestació és de 18 mesos, ja sigui de forma contínua o discontínua.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })