red.diariocritico.com

L'1 de maig

Els sindicats es manifestaran contra les retallades

Joan Carles Gallego considera que la concentració dominical serà la prèvia de la prevista pel dia 14

CC.OO. i UGT de Catalunya han animat aquest divendres als treballadors catalans a participar en les cinc manifestacions que han convocat per al diumenge 1 de maig a les quatre capitals de província catalanes i Tortosa amb motiu de la celebració del dia del treballador, sota el lema 'Sí a l'ocupació, no a les retallades'.

El secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha fet una crida als catalans a acudir a la manifestació "encara que sigui diumenge" per fer evident el rebuig públic a les retallades que està plantejant la Generalitat, argumentant que generaran més desocupació i no ajudaran a sortir de la crisi en bones condicions. "És important que la gent sigui conscient que estem en temps de lluita, temps de mobilitzacions, i que si som capaços de mobilitzar a molta gent, podrem sortir d'aquesta situació sense retallar els drets dels treballadors", ha arengat el líder ugetista . El secretari general de CC.OO. de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha reiterat que les retallades plantejats pel Govern "no ataquen el problema i destrueixen la cohesió social", pel que ha sostingut que la manifestació pretén exigir que els problemes s'afrontin amb altres mesures, actuant sobre els ingressos, amb especial importància en una reforma fiscal i financera i a la necessitat d'un canvi en el model productiu. Ha argumentat que l'augment de l'atur es deu a la "conjunció de reforma laboral, que facilita la destrucció d'ocupació, i la manca d'intervenció dels poders públics amb una política pressupostària restrictiva que no inverteix i, alhora, retalla els serveis públics". Gallego ha recordat que la manifestació de diumenge ha de ser la "prèvia" a la qual tots dos sindicats han convocat per al 14 de maig al costat d'altres organitzacions socials per insistir en el rebuig a les retallades públics i intentar frenar abans que s'aprovin els pressupostos. Álvarez s'ha mostrat confiat que les retallades de la Generalitat no es duran a terme gràcies a la mobilització social: "Crec que no es produiran perquè ho impedirem", ha afirmat, i ha augurat que, si es produeixen, tenen conseqüència en la pròxima Enquesta de Població Activa (EPA) amb un augment important dels aturats. Economia submergida Els dos líders sindicals han posat èmfasi en la necessitat d'actuar sobre l'economia submergida per reduir l'atur, però han coincidit a afirmar que la proposta presentada pel Govern per lluitar contra el treball submergit és insuficient. Gallego ha assegurat que no és suficient per fer aflorar tota l'economia submergida i ha recalcat la necessitat que es portin a terme mesures coercitives a través d'una Inspecció de Treball "que controli i detecti el frau i faciliti que els treballadors pugui sortir amb drets i garanties". Álvarez ha criticat que el pla del Govern "només pretén desmitificar la xifra dels cinc milions d'aturats", però ha reiterat que, per treure aturats de l'EPA s'han d'utilitzar instruments legals perquè aflori l'economia submergida, com la Inspecció de Treball.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })