red.diariocritico.com

A falta d'aclarir-ne les causes

El quart accident a Rodalies en un mes i mig reobre el debat sobre el deficient traspàs del servei

El quart accident a Rodalies en un mes i mig reobre el debat sobre el deficient traspàs del servei

El xoc entre un comboi i un tren-hotel a l'estació de Clot-Aragó causa 18 ferits lleus

A falta de deu minuts per a les 10 del matí d'aquest dijous, un tren de Rodalies de Renfe ha xocat amb un tren-hotel a l'estació de Clot-Aragó. A causa del sinistre, hi ha hagut 18 ferits de caràcter lleu (tots, ocupants del primer comboi; el segon anava buit) i els 70 passatgers han hagut de ser desallotjats. L'accident és el quart que pateix Rodalies en un mes i mig, després dels descarrilaments a Vacarisses del 16 de març i a Sitges el dia 20 del mateix mes i del dissabte dia de Sant Jordi a Bellvitge. A falta d'aclarir les causes d'aquest darrer accident, la circumstància reobre el debat sobre el deficient traspàs del Servei de Rodalies, que es va produir amb el Govern tripartit i que va ser criticat per l'oposició per les seves mancances pel que fa trens, vies i estacions.

L'accident ferroviari d'aquest dijous s'ha produït quan el tren-hotel implicat estava a l'estació i li ha vingut a sobre el comboi de Rodalies. A resultes de l'accident, que ha deixat 18 ferits lleus que han hagut de ser traslladats a hospitals, Protecció Civil ha activat el pla d'emergències Ferrocat, que ha comportat la desviació dels trens de la R1 de Rodalies per l'estació de Passeig de Gràcia. Tot i que encara s'han d'investigar les causes del sinistre, el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha avançat que "si ha estat un problema d'infraestructura, el responsable serà Adif, si ha estat una errada del maquinista, serà de Renfe". El cert però és que en 43 dies hi ha hagut quatre accidents en els què ha estat implicat el Servei de Rodalies. El primer de la tanda va ser el 16 de març, quan un tren procedent de Vacarisses amb destinació Terrassa va descarrilar a casa d'una pedra caiguda al mig de la via. El sinistre va comportar 10 ferits lleus. Quatre dies més tard, un vagó del tren que cobria el recorregut entre Barcelona i Sant Vicenç de Calders va descarrilar a l'alçada de Sitges. Dissabte passat, un tren del recorregut Barcelona-Lleida va descarrilar parcialment entre les estacions de Bellvitge i Sants i va haver d'evacuar-se cent passatgers a un altre comboi. El seguit de circumstàncies negatives relacionades amb el Servei de Rodalies de ben segur propiciarà la reobertura del debat sobre les insuficiències en el seu traspàs, de la mateixa manera que pot fer-ho amb el del Servei de Regionals.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })