red.diariocritico.com

Impulsat per Megatró i ADQA

L'operador íntegrament català Anxanet suplirà les mancances d'internet als indrets on no arriba la banda ampla

"Som accessibles, propers, compromesos i catalans, i oferim serveis d'alta capacitat i solucions a mida", detalla David Andreu, un dels creadors

El nou operador català de telecomunicacions Anxanet s'ha presentat aquest dimarts a Girona amb l'objectiu de millorar el servei d'internet on no arriba banda ampla suficient per cobrir les necessitats bàsiques per a la competitivitat dels negocis.

La iniciativa, que es denomina Anxanet en relació amb el més petit dels integrants d'una torre castellera -l'anxaneta-, neix de la unió de dos grups catalans amb un bagatge de més de 20 anys: Megatró i ADQA, el primer amb seu a Cornellà del Terri (Girona) i el segon ubicat a Vilanova i la Geltrú (Barcelona). El projecte ofereix accés a la banda ampla sense cables adaptada a les necessitats de cada client, sense necessitat de línia telefònica. Segons han explicat avui en roda de premsa seus creadors, Anxanet està especialitzat en el mercat empresarial i institucional per a construir xarxes de telecomunicacions. A través de tecnologia de fibra òptica i xarxa sense fils, a partir del sistema Wimax, Anxanet construeix tant xarxes públiques d'accés a Internet com a xarxes privades. "Som accessibles, propers, compromesos i catalans, i oferim serveis d'alta capacitat i solucions a mida", ha detallat David Andreu, un dels creadors. Un dels seus principals reclams és la capacitat d'adaptar a l'empresa: "Cada cas és un món i ens adeqüem a les necessitats de cada empresa", ha comentat Andreu. El nou operador resol els principals problemes de cobertura de les grans operadores amb un desplegament de xarxes sense cablejat, que no depenen de cap línia telefònica, i que ràpidament poden arribar a qualsevol punt, fins i tot a llocs apartats i difícils. Els seus creadors han explicat que Anxanet compta amb una àmplia xarxa de telecomunicacions, que ha suposat una inversió de més de 500.000 euros, que triplicarà en els propers dos anys: "Tant la xarxa com la inversió es triplicaran", ha assegurat Andreu. A més, per la seva expansió, treballaran en dues direccions: en primer lloc, pretenen tancar el cercle de comunicacions que actualment tenen muntat, ja que treballen principalment a la demarcació de Girona i a les comarques barcelonines, i en segon lloc, estendre a la resta de Catalunya, començant per Tarragona i seguint per Lleida. A finals d'any esperem tenir 300 empreses connectades a la xarxa que estem desenvolupant", ha afirmat Andreu. Projectes singulars Actualment, Anxanet participa, juntament amb la Generalitat, en un pla pilot d'extensió de banda ampla en els polígons industrials, i durant 2011 s'oferiran serveis d'Internet a diversos polígons de Vilanova i la Geltrú. Així mateix, està desenvolupant projectes pioners com el 'Barri Digital', un sistema que permet assistència telemàtica a persones amb dependència, un projecte que també s'ha desenvolupat a Vilanova i la Geltrú. Finalment, també treballen per portar la fibra òptica a les llars, i de moment ho estan elaborant a través dels ajuntaments de Jafre (Girona) i Callús (Barcelona).
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios