red.diariocritico.com

Cal canviar la LEC

Advocats catalans presenten una fórmula per alleugerir l'execució d'hipoteques minimitzant el perjudici al deutor

És una alternativa a la dació en pagament

El Consell de Col.legis d'Advocats de Catalunya (CICAC) ha presentat a la Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats una proposta per alleugerir les execucions hipotecàries, ha informat el col·lectiu de lletrats. Aquesta es basa en un estudi del Cicac que considera que es poden reduir els costos dels impagaments hipotecaris i el deute pendent per al morós canviant alguns articles de la Llei d'Enjudiciament Civil (LEC) però sense afectar el sistema hipotecari.

Els advocats catalans defensen una solució que manté els pilars bàsics del dret contractual espanyol -seguretat jurídica i conservació dels drets adquirits-, com a alternativa a la proposta de dació en pagament -saldar el deute lliurant l'immoble-. El CICAC advoca per regular que el pis es pugui lliurar en una trobada davant notari en comptes d'anar necessàriament a judici, amb els costos que es deriven, i defensa que es pugui cancel·lar parcialment el deute hipotecari per un mínim del 80 per cent del valor de taxació, ha explicat a Europa Press el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Pedro Yúfera. Actualment només es pot resoldre un impagament hipotecari per la via judicial, i l'entitat bancària s'adjudica l'immoble pel 50 per cent del valor de taxació quan se subhasta, quedant el deutor sense pis i amb un deute elevat per pagar. Els advocats insten a canviar diversos articles de la LEC per evitar la subhasta per sota del 80 per cent del valor de taxació, i demanen que l'entitat financera no pugui cedir l'immoble a un tercer si l'hi adjudica per la via judicial sense haver acudit prèviament a la via notarial.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })