red.diariocritico.com

Els actuals funcionaris no perdran la feina

La Generalitat obre la via de simplificació burocràtica per facilitar fer negocis a Catalunya

La Generalitat obre la via de simplificació burocràtica per facilitar fer negocis a Catalunya

El Govern comença a acomplir els acords als quals va arribar amb oposició i agents socials a la cimera de divendres

La Generalitat presidit pel president Artur Mas ha aprovat aquest dimarts al Consell Executiu dos plans, un que simplifica les estructures de l'administració catalana i un altre per reduir els tràmits burocràtics. Les mesures han estat anunciades pel portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha assegurat que els actuals funcionaris de la Generalitat conservaran la seva feina actual. D'altra banda, l'agilització burocràtica suposarà, a la pràctica, una simplificació de tràmits a l'hora de crear noves empreses. Es visualitza així que la Generalitat comença a donar compliment als acords de mínims que va tancar amb oposició i agents socioeconòmics en la cimera anticrisi de divendres.

En roda de premsa després del Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat que en cap cas, aquestes mesures d'austeritat implicaran acomiadaments de funcionaris: "Qui té una plaça no perdrà el treball. Això no ho permetria aquest Govern". Homs ha indicat que, amb aquestes iniciatives, la Generalitat passarà de gairebé 2.000 estructures administratives a 1.700, mentre que també es deroguen gairebé 250 disposicions de normativa que en la seva major part estava obsoleta. En total, s'eliminen 153 decrets, 91 ordres i una resolució per tal de simplificar l'ordenament jurídic i acabar amb l'"excessiva" reglamentació actual, una cosa imprescindible per garantir la recuperació econòmica i que dóna compliment a una reivindicació històrica de les patronals. Reducció per fases De les diferents fases per aprimar la Generalitat que ha anunciat Mas queda la reducció d'empreses i entitats públiques, i la previsió del Govern és que s'anunciï al juny. A pocs dies de complir-se els 100 primers dies d'Artur Mas com a president de la Generalitat, el nou equip fa gala que, des del canvi de Govern, hi ha hagut una reducció d'alts càrrecs: hi ha tres consellers menys, 13 secretaris generals i sectorials almenys, un comissionat almenys, un viceconseller menys i 22 directors generals menys. A més, el nom de càrrecs eventuals i assessors s'ha reduït en un 40 per cent, passant de 218 a 130.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })