red.diariocritico.com

Sumar-se a altres caixes o crear un banc, les dues primeres opcions

Unnim busca les seves darreres opcions per evitar el rescat del FROB

El Govern li exigeix 586 milions d'euros addicionals de capital principal

Unnim buscarà sumar-se a altres caixes o crear un banc en el qual donar entrada a capital privat i, si escau, al Fons de Renovación Ordenada Bancària (FROB). Així consta en el pla de recapitalització que ha presentat al Banc d'Espanya, i que inclou dues opcions diferents per complir amb el Decret Llei del Pla de Reforç Financer del Govern, que li exigeix ​​568 milions d'euros addicionals de capital principal.

Fonts financeres han explicat a Europa Press que l'opció prioritària és tancar una operació corporativa, encara que la caixa seguirà treballant en la creació d'un banc per si no fructifiquen els contactes amb altres entitats. L'elecció d'una via o altra es definirà durant el mes d'abril, i està previst que la junta anual d'accionistes de la caixa es convoqui per a finals d'abril o principis de maig. La caixa presidida des d'aquest dilluns per Jaume Rivera (procedent de Caixa Terrassa) i dirigida per Jordi Mestre (Caixa Sabadell) ha admès fins ara contactes informals amb altres caixes, i en el sector destaca el nom de Banca Cívica, encara que també es parla de converses amb Ibercaja, Unicaja i Banc Base, entre altres. L'opció d'una operació corporativa cerca "guanyar dimensió i eficiència", i la de consolidar el projecte de bancarització crear un banc al d'aportar el negoci financer i amb el qual captar capital privat, i si s'escau, del fons d'ajuda del Govern. Unnim contempla tant unir-se a una altra entitat financera a través d'un SIP com mitjançant una fusió, així com afegir a un grup financer ja existent. L'entitat ha assenyalat que ara s'obre un període per estudiar les diferents alternatives, "especialment pel que fa a l'anàlisi de les opcions d'integració en un grup financer ja existent". En aquest sentit, ha destacat que l'objectiu de l'entitat és assegurar "en tot moment el respecte pels valors de proximitat i territorialitat que sempre ha defensat, així com triar la millor opció de cara al seu equip humà i consolidar la tasca de la Obra social que seguirà portant a terme". De moment, Unnim ja ha realitzat el 80% de la reducció prevista a la seva xarxa comercial per la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu, així com el 50% de la retallada de plantilla, de manera que calcula que el gruix de la integració quedi completat aquest any.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })