red.diariocritico.com

Durant el mes d'abril

Criteria es reunirà amb els accionistes minoritaris catalans i madrilenys per explicar-los els projecte CaixaBank

Criteria es reunirà amb els accionistes minoritaris catalans i madrilenys per explicar-los els projecte CaixaBank

Les quatre capitals catalanes i la de l'Estat concentren la majoria de contribuents

Criteria realitzarà trobades amb els seus accionistes minoritaris per Catalunya i Madrid durant el mes d'abril per explicar la seva transformació en CaixaBank, han informat a Europa Press fonts de la societat que agrupa les participades de La Caixa. Aquesta iniciativa completa el procés de presentacions dels plans de reestructuració del grup La Caixa iniciat després que a finals de gener la caixa presidida per Isidre Fainé anunciés la creació de CaixaBank per juliol.

A l'abril, el conseller director general de Criteria, Gonzalo Gortázar, liderarà una gira per les quatre capitals de província catalanes i per Madrid per explicar l'operació en detall als accionistes actuals. Aquestes cinc ciutats s'han triat perquè són les places que concentren més accionistes de Criteria, i la companyia vol reforçar la comunicació en elles, ja que acullen als que es convertiran en accionistes de CaixaBank. El capital del nou banc estarà controlat inicialment en un 81,1 per cent per La Caixa, a un 18,5 per cent pels més de 300.000 accionistes minoritaris de Criteria i en un 0,4 per cent pels empleats del grup. La Caixa va realitzar al febrer una gira per Europa -Londres, París i Frankfurt- en la qual va explicar a analistes i inversors els seus resultats de 2010 i els seus plans de traspassar el seu negoci financer al nou banc. Aquest mes l'ha complementat amb un 'roadshow' específic per explicar CaixaBank per Europa i els Estats Units, en què han participat el director general de La Caixa i vicepresident de Criteria, Joan Maria Nin, i Gonzalo Gortázar, que han recorregut Londres, París , Frankfurt, Boston, Nova York, Edimburg i Holanda. L'entitat presidida per Isidre Fainé mantindrà l'estatus de caixa i l'obra social, i a més de controlar el 81,1 per cent del capital del nou banc, posseirà el 100 per cent d'un holding no cotitzat en el que inclourà els actius immobiliaris i les participacions industrials excepte Telefónica i Repsol (que tindrà CaixaBank perquè són actius disponibles per a la venda). CaixaBank naixerà amb un valor comptable de 20.300 milions, un 'core capital' del 10,9 per cent -segons criteris de Basilea II, i superior al 8 per cent avançant a 2009 les exigències de 2012 de Basilea III-, i una liquiditat de gairebé 20.000 milions, al mateix temps que estarà lliure de riscos immobiliaris.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })