red.diariocritico.com

Ja reben factures informatives

Els pacients dels ambulatoris de Barcelona comencen a saber quant costa a la sanitat la seva atenció

Progressivament, s'inclourà la instal·lació de panells informatius i l'enviament dels números de la despesa als malalts que siguin donats d'alta als hospitals

Els centres d'atenció primària (CAP) de Barcelona han començat aquest dimarts a lliurar als seus pacients una factura informativa amb el cost real del tractament prescrit i l'aportació de cada un d'ells, generalment del 40%, segons ha assenyalat avui el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, en la inauguració del congrés europeu de farmàcia (Infarma).

La iniciativa forma part d'un projecte més ampli que pretén augmentar la conscienciació de la ciutadania sobre el cost de la sanitat pública, i que inclourà progressivament la instal·lació de panells informatius i l'enviament de 'factures ombra' als pacients que siguin donats d'alta als hospitals.

L'objectiu és que el pla d'informació del cost de la factura farmacèutica estigui implantat en sis mesos en el 95 per cent del territori, ha assenyalat Boi Ruiz, que ha insistit en la importància de conscienciar sobre el paper d'agent de salut al que ha de tendir cada vegada més el farmacèutic.

El lliurament de la factura farmacèutica es va iniciar el 7 de febrer a 22 ambulatoris de Girona, i s'integra en el projecte de recepta electrònica.

El conseller Boi Ruiz ja va assenyalar en una compareixença parlamentària que l'objectiu és combatre la "consciència de gratuïtat" del sistema sanitari, per augmentar la percepció que el model és solidari i amb uns recursos limitats.

Panells informatius

A partir d'aquest mes de març també està previst instal lar una sèrie de panells informatius a les sales d'espera de les consultes que anunciaran el cost real que suposen els actes mèdics i les proves diagnòstiques, en una implantació que serà igualment progressiva.

Finalment, i quan el suport informàtic estigui adequat, els hospitals enviaran un document a casa dels pacients que siguin donats d'alta comunicant el cost del servei que han rebut.

Aquest document s'elaborarà des de la Conselleria, i no des dels hospitals, per no augmentar així la càrrega burocràtica dels centres.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios