red.diariocritico.com

Pacte entre el rector i el president del Consell Social

La UB retindrà preventivament 7,5 milions de crèdit fins que sàpiga si la Generalitat els pagarà els deutes que els va deixar el tripartit

El pressupost aprovat arriba als 379.410.000 d'euros, molt proper al de l'any passat

La Universitat de Barcelona (UB) ha aprovat en el seu pressupost per a 2011 una retenció de crèdit preventiva de 7,5 milions d'euros fins a saber si la Generalitat saldarà el seu deute sobre el finançament variable amb les universitats públiques. Un deute que ve de les èpoques tripartites, quan el Govern va retallar les promeses prèvies sobre el finançament universitari.

Segons han assegurat a Europa Press fonts del ple del Consell Social, es tracta d'una esmena "pactada" entre el rector, Dídac Ramírez, i el president del Consell Social, Joaquim Coello, perquè els pressupostos prosperessin.

"La incertesa ha fet que el Consell Social aprovi una retenció de crèdit preventiva de 7,5 milions d'euros per a, si es dóna el cas, poder disposar de mesures per reduir o controlar un possible dèficit", ha assegurat la universitat en un comunicat.

El pressupost aprovat arriba als 379.410.000 d'euros, amb una xifra global similar a la de l'any passat, i que busca l'equilibri pressupostari del centre, comès per al que comptarà amb un Pla d'Ajustament Econòmic amb propostes que pretendre augmentar els ingressos i disminuir les despeses.

No obstant això, aquest equilibri està subjecte a que el Govern mantingui les mateixes xifres de finançament per objectius que el 2009, el que significaria per a la universitat a l'ingrés de 25 milions d'euros el 2011 en concepte d'objectius.

Gastar 12 milions menys

Concretament, el pressupost de 2011 suposa una reducció de 12 milions d'euros en les despeses, en passar dels 276.600.000 de 2010 als 264,2 que el centre tindrà aquest any, una reducció deguda en part a l'aplicació del decret de reducció de sous aprovat pel Govern.

La UB també ha reforçat la partida de polítiques universitàries amb un increment del 10 per cent per donar suport a les necessitats que suposa l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) i el foment de la producció científica.

Pel que fa als ingressos, la UB espera un creixement en els acadèmics i altres ingressos propis, mentre que en el finançament públic s'ha estimat una caiguda del 4,3 per cent, i en fons procedents de transferències corrents d'altres entitats la caiguda esperada supera el 25 per cent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })