red.diariocritico.com

Volos no acollirà els que s'han de fer d'aquí a dos anys

Els Jocs del Mediterrani s'acosten a Tarragona de cara al 2017 o el 2013

Alexandria, potser la rival més dura, ha estat apartada de les candidatures

Tarragona té més al seu abast celebrar els Jocs del Mediterrani de l'any 2017 -que eren l'edició per a la qual havia presentat la seva candidatura- o avançar quatre anys la data i celebrar els de 2013. L'explicació d'aquesta segona opció rau en què aquesta propera edició ja havia estat adjudicada a la ciutat grega de Volos però, finalment, atesa la delicada situació de l'economia grega, el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani (CIJM) ha anul·lat la decisió. I és així com hi hauria l'opció que Tarragona fos la ciutat substituta. És clar que, per això, hauria de superar les candidatures paral·leles de Trípoli, a Líbia, i Mersin, a Turquia. I aquesta és una circumstància que val per ambdues celebracions. El cas és que Tarragona té dues oportunitats i ha apartat del seu camí una de opcions que sonava com a favorita, l'egípcia d'Alexandria. El 15 de febrer hi haurà la resposta de cara al 2013.

Aquest divendres s'ha reunit a París el CIJM. A la trobada s'ha pres la decisió que Volos, finalment, no celebri la XVII dels Jocs, tal com estava previst.

Arran de la situació, que ja es contemplava des de fa uns mesos, deguda la difícil situació grega, els organitzadors van oferir la possibilitat de presentar candidatures alternatives. Tarragona, com Mersin i Trípoli, van acceptar. També ho van fer Alexandria i la croata Rijeka, que han quedat despenjades de l'elecció de 2013.

Ara, falta veure quina serà la candidatura escollida per al 2013, i la solució es farà avinent el proper dia 15 de febrer. Passi el què passi, però, les espases poden tornar a estar alçades de cara al 2017, i potser també per als descartats en aquesta edició.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })