red.diariocritico.com

S'ofereix per a ostentar càrrecs institucionals

Carod diu que el 'problema' del PSC és que és 'una esquerra apàtrida'

Carod diu que el "problema" del PSC és que és "una esquerra apàtrida"

El "polític i escriptor" diu que els posicionaments d'ERC s'allunyen dels seus personals però assegura que no deixarà de militar en el partit

El "polític i escriptor" -com vol ser definit ara- Josep-Lluís Carod-Rovira, afirma que el "problema" del PSC és que el seu perfil és d'"esquerra apàtrida". Això, segons l'exvicepresident de la Generalitat, és un problema sent com són els socialistes catalans el primer partit d'esquerres del país. Carod ha fet aquestes manifestacions en una entrevista al programa Actualitat viva, del canal televisiu Comunicàlia, en què ha afegit que no descarta tornar a tenir càrrecs institucionals.

Qui ha estat el darrer vicepresident de la Generalitat en l'últim Govern tripartit, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha concedit una entrevista al programa Actualitat viva de Comunicàlia. En el transcurs de la conversa, Carod ha afirmat que no descarta en el futur tornar a tenir un càrrec institucional, encara que, en cas que se li plantegi tampoc sap si li "vindrà de gust" acceptar-lo. Militant "de base" d'ERC com s'ha definit, també ha afegit que cada cop se sent més lluny de la direcció del partit, així com de les "línies polítiques que adopta des de fa, com a mínim, un parell d'anys".

Tot i això, no deixarà de militar en la formació perquè creu que no n'hi ha cap altre que pugui expressar millor el sentiment que ell té: ser "català d'esquerres". I és en aquest punt quan ha denunciat que un dels problemes autòctons d'aquesta facció política a Catalunya és que "no pot ser que, sovint, sembli que l'esquerra catalana sigui l'única esquerra apàtrida del món". Els venables contra el PSC han vingut, precisament, per l'acusació que li ha formulat de ser qui "sobretot" té aquest problema de poca identificació nacional.

"La gent no el sent com un partit de casa", ha continuat Carod referint-se al PSC, ha qui ha emplaçat a decidir "o la Moncloa o la plaça de Sant Jaume". Fent autocrítica i embolcallant a ICV, de passada, ha opinat que ni aquesta formació ni la seva pròpia han estat "sempre a l'alçada" durant els anys tripartits però ha matisat que qui "ha brillat per la seva absència" han estat els 25 diputats del PSC a Madrid.

Ja centrant-se en la seva persona, Carod-Rovira ha explicat que el seu futur més immediat passa per desenvolupar diversos projectes relacionats amb la universitat i la cultura. "Viure d'això", ha clos.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios