red.diariocritico.com

Propietat de la CAM

Una selecció de l'obra de Joan Miró arriba a la Sala Àgora de Cambrils acompanyada dels poemes de Jacques Prévert

Una selecció de l'obra de Joan Miró arriba a la Sala Àgora de Cambrils acompanyada dels poemes de Jacques Prévert

La col·lecció s'integra bàsicament per tres conjunts gràfics

Cambrils mostrarà des de divendres una selecció de l'obra gràfica de Joan Miró, propietat de l'Obra Social de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), que permetrà conèixer millor la trajectòria vital d'aquest creador, exponent de la cultura mediterrània.

'Joan Miró. Obra Gràfica' revela a la Sala Àgora l'univers, ple de vigor, optimisme, suggeriments i fantasies plàstiques, d'un dels artistes catalans amb més projecció universal.

La col·lecció està integrada, bàsicament, per tres conjunts d'obres gràfica. A la primera, Adonides (a la foto), creada el 1975, els aiguaforts transformen l'espai pla en un escenari de signes, cal·ligrafies i ideogrames.

A aquestes mitologies transformades s'uneixen els poemes del francès Jacques Prévert, que va participar en el moviment surrealista, amb un gust particular per les divagacions elegants i paradoxes de gran lirisme.

La segona obra, El llangardaix de les plomes d'or, creada el 1971, té la particularitat de ser íntegrament de l'artista, tant el text com les litografies. Es tracta d'un poema surrealista en què dibuixa amb paraules i imatges una visió onírica.

La tercera i última, Passatge de l'egípcia i Minuts conjunts, creada i realitzada a Palma de Mallorca el 1979, consta de tretze aiguaforts, a partir dels quals el poeta i novel·lista André Pieyre de Mandiargues va escriure dos poemes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })